HERKONU FORUM SİTESİ

Herkonu Forum Sitesi'ne Hosgeldiniz.

Dolmalar FLAPPINGBUTT

Ailemize katilmak ister misiniz ? glsme


Join the forum, it's quick and easy

HERKONU FORUM SİTESİ

Herkonu Forum Sitesi'ne Hosgeldiniz.

Dolmalar FLAPPINGBUTT

Ailemize katilmak ister misiniz ? glsme

HERKONU


Dolmalar 

Ilan & Sabit
Yeni mesaj yok
280810
Bu forumun bir kullanıcısıyım ve Facebook Hesabımla da kolay bağlanmak istiyorum mu diyorsunuz ?

Bundan basit ne var ?

Herkonu Forum'a üyelik isminizle Giriş yapınız >Yukarıdan Profil yazısına tıklayın > Oradan, Seçenekler'e Tıklayın...

tarafından Herkonu Forum Sitesi - Yorum: 0 - Görüntüleme: 65

Konular

Konular
Yeni mesaj yok
010808
YUMURTA DOLMASI


MALZEMELER

5 yumurta

Maydanoz

Karabiber

Sıvı yağ


YAPILIŞI:

Yumurtalar haşlanıp ikiye bölünür. Sarıları bir tabağa ufalanır. İnce doğranmış maydanoz ve karabiber eklenir. Karıştırılır ve bu karışım yumurtanın beyazının içine doldurulur. Bir tabağa çiğ yumurta kırılıp, çırpılır. Doldurulan yumurtalar çiğ yumurtaya batırılıp kızgın yağda kızartılır.

Dolmalar 6af1ed3cddd7e5ed49785d3c4eeaf9ae

tarafından reco_54 - Yorum: 0 - Görüntüleme: 1634
Yeni mesaj yok
270708
Gereçler:
Lahana 1 orta boy - 1800 gram
Su 2 1/3 su bardağı - 465 gram
Tuz 1 1/2 tatlı kaşığı - 9 gram
Pirinç 2/5 su bardağı - 75 gram
Soğan 2 orta boy -120 gram
Maydanoz 1 demet - 60 gram
Kıyma (orta yağlı) 1 3/4 su bardağı - 300 gram
Salça 1 yemek kaşığı - 10 gram
Kara Biber 1/2 tatlı kaşığı - 1 gram
Nane 1 yemek kaşığı - 1.3 gram
Margarin 1 yemek kaşığı - 10 gram

Lahananın yapraklarını ayır, yıka. Tencereye 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz koy, kaynama derecesine gelince lahanaları koyup, bir kez alt üst ederek...

tarafından Herkonu Forum Sitesi - Yorum: 0 - Görüntüleme: 695
Yeni mesaj yok
140308
Saray Usulü Lahana Dolması

Malzemeler
1 adet orta boy lahana,
2 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kasığı salça,
6 adet küçük boy soğan
500 gram kıyma,
1 çay kasığı kuru fesleğen
1 çay kasığı karabiber,
1 demet maydanoz
3 çay bardağı kırık pirinç,
2 çay bardağı rendelenmiş kasar peyniri
tuz ve su

Yemeğin Tarifi
Lahananın göbeğini bıçakla oyarak çıkarın. Tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su koyun. Bütün...

tarafından Lale - Yorum: 0 - Görüntüleme: 629
Yeni mesaj yok
290208
Etli Pırasa Dolması (6 Kişilik)

MALZEMELER
Pırasa 6 adet 1200 gram
Su 2 1/4 su bardağı 450 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Pirinç 1/3 su bardağı 60 gram
Soğan 2 orta boy 120 gram
Maydanoz 1 demet 60 gram
Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı 250 gram
Kara biber 1 tatlı kaşığı 2 gram
Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram
Yumurta 1 adet 50 gram
Limon suyu 2 yemek kaşığı 20 gram


HAZIRLANIŞI...

tarafından kartanesi74 - Yorum: 0 - Görüntüleme: 634
Yeni mesaj yok
280108
ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI

300 gram pirinç
1 kaşık kuşüzümü
1 kilo dolmalık biber
1 demet maydanoz ve dereotu
1 bardak zeytinyağı
1 demet nane
Yarım kilo domates
Yeteri kadar tuz ve baharat
1 kaşık çam fıstığı

Biber dolmasının iç harcı hazırlanır. Kapağı açılmış biberlere doldurarak az su ilâvesiyle hafif ateşte pişirilır.

tarafından Herkonu Forum Sitesi - Yorum: 0 - Görüntüleme: 633
Yeni mesaj yok
280108
ÇİĞDEN ZEYTİNYAĞLI PATLICAN DOLMASI

1 kg. kalın patlıcan
1 demet nane (veya 1 çorba kaşığı kuru nane)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın

Patlıcanları yıkayınız, ortadan ikiye ya da üçe keserek, her parçanın içini oyacakla oyunuz.
Soğanı incecik kıyıp derin bir kaba koyunuz. İçine kabukları soyulup küçük doğranmış domates, ince kıyılmış maydanoz ve nane, tuz, şeker, yenibahar, tarçın ilave edip biraz yoğurunuz. Pirinç, kuşüzümü, zeytinyağı katıp karıştırınız.

tarafından Herkonu Forum Sitesi - Yorum: 0 - Görüntüleme: 678
Yeni mesaj yok
280108
Patates Dolması

6 adet düzgün orta boy patates
300 gr. koyun kuşbaşı
10 adet mantar
1 adet havuç
2 yemek kaşığı bezelye konservesi
2 yemek kaşığı salça
1 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı sıvıyağ
kekik
karabiber
tuz

Patatesleri soyup içlerini oyun. Eti tencerede kavurup, soğanı ilave edin, yağı ekleyin, kavrulunca salçayı ekleyip biraz pişmeye bırakın. Havucu kazıyıp küp şeklinde doğrayın. Mantarı kıyın bezelye ile birlikte ete katın. Tuz karabiber ve kekik ilave edin, içlerini oyduğunuz patatesleri sıvıyağda kızartıp,...

tarafından Herkonu Forum Sitesi - Yorum: 0 - Görüntüleme: 630
Sırala
Sıralama
Düzen
Moderatörler
Yok
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz

Bu forumu gezen kullanıcılar: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 1 Misafir

Kayıtlı kullanıcılar : Yok


  • Yeni mesaj var Yeni mesaj var
  • Yeni mesaj yok Yeni mesaj yok
  • Yeni mesaj var [ Popüler ] Yeni mesaj var [ Popüler ]
  • Yeni mesaj yok [ Popüler ] Yeni mesaj yok [ Popüler ]
  • Yeni mesaj var [ Kilitli ] Yeni mesaj var [ Kilitli ]
  • Yeni mesaj yok [ Kilitli ] Yeni mesaj yok [ Kilitli ]
  • Ilan Ilan
  • Sabit Sabit
  • Genel duyuru Genel duyuru
Forum Saati Perş. 09 Mayıs 2024, 8:46 pm