HERKONU FORUM SİTESİ

Herkonu Forum Sitesi'ne Hosgeldiniz.

Etli Pırasa Dolması  (6 Kişilik) FLAPPINGBUTT

Ailemize katilmak ister misiniz ? glsme


Join the forum, it's quick and easy

HERKONU FORUM SİTESİ

Herkonu Forum Sitesi'ne Hosgeldiniz.

Etli Pırasa Dolması  (6 Kişilik) FLAPPINGBUTT

Ailemize katilmak ister misiniz ? glsme

HERKONU FORUM SİTESİ

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HERKONU

Similar topics


    Etli Pırasa Dolması (6 Kişilik)

    kartanesi74
    kartanesi74
    Yetişkin
    Yetişkin

    Kayıt tarihi : 27/01/08
    Kadın
    Mesaj Sayısı : 193
    Burç Sembolü : Balık / 20 Şubat -  20 Mart
    Yaş : 54
    Mesleği : Evhanımı
    Medeni Durumu : Evli
    Çocuk Sayısı : 3
    Eğitim Durumu : Lise
    Yaşadığı Şehir / Ülke : istanbul
    Resim Resim : Etli Pırasa Dolması  (6 Kişilik) Acomp16
    Yasaklanma Sebebi Yasaklanma Sebebi : ---
    Site Puanı Site Puanı : 5
    Rep Puanı Rep Puanı : 4
    290208

    Etli Pırasa Dolması  (6 Kişilik) Empty Etli Pırasa Dolması (6 Kişilik)

    Mesaj tarafından kartanesi74

    Etli Pırasa Dolması (6 Kişilik)

    MALZEMELER
    Pırasa 6 adet 1200 gram
    Su 2 1/4 su bardağı 450 gram
    Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
    Pirinç 1/3 su bardağı 60 gram
    Soğan 2 orta boy 120 gram
    Maydanoz 1 demet 60 gram
    Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı 250 gram
    Kara biber 1 tatlı kaşığı 2 gram
    Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram
    Yumurta 1 adet 50 gram
    Limon suyu 2 yemek kaşığı 20 gram


    HAZIRLANIŞI
    Pırasaları ayıkla, yıka, beyaz kısımlarını 5-6 santimetre boyunda kes. Diğer yandan tencereye 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz koy, kaynat. Pırasaları kaynayan suya ekle, hafif yumuşayıncaya değin, yaklaşık 10 dakika haşla, kevgirle haşlama suyundan al, orta kısımlarını, parmakla iterek çıkar.
    Pirinci yıka, süz. Soğanı soy, yıka, maydanozu ayıkla, her ikisini de ince ince doğra. Pirinç, soğan, maydanoz, kıyma, kalan tuz, kara biber, 1/4 su bardağı su ve yağı iyice karıştır. Tek kat halindeki büyük pırasa yapraklarını bu içle doldur. Uç kısımlarında yarım parmak boşluk bırak.
    Küçük parçaları yayvan bir tencerenin dibine yay, üzerine doldurulmuş pırasaları yerleştir. Haşlama suyunu kaynat, dolmaların üzerine yavaşça gezdir. Ağzını kapat ve pirinç taneleri uzayıp yumuşayıncaya değin, yaklaşık 30 dakika pişir.
    Yumurtayı ayrı bir kapta, limon suyu ile iyice çırp. Dolmaları suyun içinden alıp, servis tabağına yerleştir. Yumurta-limon karışımına dolmanın suyundan bir kaç kaşık koyup, ılıt. Bu karışımı tencereye azar azar eklerken dolmanın suyunu sürekli karıştır, kaynayınca ocağı kapat, dolmaların üzerine gezdir.

    1 Porsiyonun Besin Değerleri

    Enerji 258 cal
    Sodyum 834 mg Protein 12.3 g
    A Vitamini 636 iu Yağ 11.6 g
    Tiamin 0.23 mg Karbonhidrat 27.4 g
    Riboflavin 0.19 mg Kalsiyum 107 mg
    Niasin 3.03 mg Demir 2.94 mg
    C Vitamini 19 mg Fosfor 170 mg
    Çinko 2 mg
    Kolesterol 70mg
    Bu yazıyı burda paylaş : reddit

    Yorum yok.

      Similar topics

      -

      Forum Saati Ptsi 20 Mayıs 2024, 1:22 pm