| | Arkadaşlar tatlı yemeye bayılırım hele bu birde revani ise ooooooo deymeyin keyfime şimdi revani tarifimi veriyorum kesinlikle bayılacaksınız . hepinize afiyet bal vede şeker olsun 4 yumurta 1su bardağı şeker 1su bardağı sıvı yağ 2 adet kabartma tozu 1 su baradağı yoğurt 2 su bardağı irmik 1 adet vanilya ve bir su baradığı un şerbeti için...
|
| | KaymaçinaKaymaçina Arnavutlar için ekol olacak derecede lezzetli bir tatlıdır. Yapımıda bir o kadar zahmetsizdir. En zahmetli kısmı bunları bir arada karıştırmabilmektir. Zira karışımı iyi hazırlamak topak topak bir görünümü engelleyebilir. Eğer bir robotunuz varsa bu konuda avantaj olmakla beraber, yinede bir karıştırıcı vasıtasıyla elle yapmak ayrı bir tat kattığı kesindir. MALZEMELER (6 kişilik): 1 kilo süt 7 adet yumurta 2 su bardağı...
|
| | Malzemeler 1 paket bisküvi 1 paket vanilya 1 paket kakao 3 yumurta akı 1 su bardağı süt 1 su bardağı şeker yarım paket margarin Hazırlanışı : Bisküviler kırılır.Şeker ve yumurta akları çırpılır.Kırılan bisküviler üzerine kakao, süt ve yumurtalı şekerde koyulup karıştırılır.Eriyip soğutulmuş margarinde üzerine eklenerek iyice karıştırılır.Şekil verilerek dondurucuya konulur.Afiyet olsun.
|
| | Malzemeler : • 3 adet elma, • 1 paket bisküvi, • 1 su bardağı ceviz içi, • 1 çorba kaşığı süt. SOSU İÇİN: • 1 su bardağı şeker, • 1 çorba kaşığı un, • 3 çorba kaşığı kakao, • 1 çorba kaşığı nişasta, • 2 yumurta sarısı, • 1 paket vanilya, • 1 şişe süt, • 3 çorba kaşığı margarin, • Üzeri için fındık...
|
| | TEZ PİŞTİ
MALZEMELER:
-1 litre süt -1 su bardağı şeker -3 çorba kaşığı pirinç unu -2 yumurta akı -Yarım paket vanilya
YAPILIŞI:
1- Süt şekerle kaynatılır. 2- Yarım bardak soğuk süt ile ezilmiş pirinç unu şekerli süte karıştırılıp pişirilir. Vanilya konur. 3- Bu muhallebinin yarısı kaselere boşaltılır. 4- Geri kalanı hafif ateşte iken, iki yumurta akı çarpılır, kar haline getirilir. 5- Ateşteki muhallebi aklara ilave edilip karıştırılır. 6- Kaselerin üzerine doldurulur. (Kaselerin ateşe da yanıklı...
|
| | İzmir LokmasıMALZEMELER
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 1 tutam tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çorba kaşığı kuru maya
- 2 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 Çorba kaşığı limon suyu
- Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanma Şekli
Şurup için:
- Tencereye iki...
|
| | Malzemeler:
- Tuzsuz etimek veya kıtır ekmek - 1 su bardağı toz şeker - 2,5 su bardağı su
Kreması İçin:
- 500 ml süt - ½ su bardağı un - ½ su bardağı toz şeker - 1 paket vanilya - 100 g margarin - 100 g ceviz içi
Hazırlanışı:
Etimekleri cam kâseye kırmadan dizin.
1 su bardağı şekeri tencereye koyup eritip, renk değiştirene kadar kavurun.
|
| | Malzemeler:
- 1 su bardağı toz şeker - 2 çay bardağı un - 4 su bardağı süt - 1 çorba kaşığı margarin - 1 paket vanilya Sosu İçin
- 4 çorba kaşığı kakao - 4 çorba kaşığı pudra şekeri - Yarım paket margarin - 1 adet yumurta - Yarım su bardağı hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Tencerede un ve toz şekeri karıştırın. Sütü ilave edin. Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak...
|
| | Malzemeler:
- 1 su bardağı un - 100 gr margarin - 2 su bardağı şeker - 2 su bardağı süt - 2 su bardağı su - 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık - 1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
Derin bir tencerede, yağı eritip, içine unu ilave ettikten sonra , unun rengi kahverengi oluncaya kadar kavurunuz.
Un rengini alınca, sırasıyla içine şekeri, suyu ve sütü ilave edip, karıştırınız. Ateşin altını kısıp, tencerenin kapağını kapatıp, helva suyunu...
|
| | Malzemeler:
- Margarin - 8 dilim tost ekmeği - 3 adet yumurta - 600 ml süt - 1 paket sütsüz çikolata - 50 gram toz şeker - 1 yemek kaşığı kakao - 1 tatlı kaşığı tarçın
- Üzeri İçin 4 yemek kaşığı krema
Hazırlanışı:
Tost ekmeklerinin üzerine margarini sürünüz.
Dış kabuklarını kesip, ortadan üçgen olarak ikiye kesiniz.
Çikolatayı rendeleyiniz.
|
| | Malzemeler:
- 2 bardak aşurelik buğday - 15 bardak su - 1/2 bardak nohut - 1/2 bardak kuru fasulye - 3 çorba kaşığı kuru üzüm - 3 çorba kaşığı çam fıstığı - 3 bardak şeker - 3 incir - 6 kayısı Üzeri İçin (arzuya göre)- Ceviz - Badem - Kuş üzümü - Nar - Şam fıstığı
Hazırlanışı:
Bir gece önceden buğday, nohut, fasulye ve kuru üzümü ayrı ayrı kaplarda...
|
| | Künefe
250 gr telkadayıf Yarım paket tereyağı 150 gr dil peyniri Şurup için: 2,5 su bardağı şeker 2 su bardağı su
Önce şurup kaynatılır, soğumaya bırakılır. Tereyağı eritilir. Ilıyınca kadayıfla, didikleyerek iyice karıştırılır. Kadayıfın yarısı orta biyüklükte fırın kabına bastırarark yerleştirilir. Üzerine parçalara ayrılmış peynir yerleştirilir. En son kalan kadayıf peynirin üzerine bastırarak yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Üzerine soğuk şerbet gezdirilir. Hemen servis yapılır.
|
| | Burma kadayıf
1 kg. çiğ burma kadayıf, 600 gr. eritilmiş tereyağı, 1 kg. öğütülmaş fıstıkiçi, 1 çorba kaşığı pekmez. Şerbeti için 6 su bardağı su, 3 kg. tozşeker.
Kadayıf için 100 gr. eritilmiş tereyağını ve pekmezi karıştırın. Tepsiye sürün. Çiğ burma kadayıfı düz bir zeminde açın. Ortasına boydan boya fıstık içi serpin. Bir ucundan tutun. Burarak sarın. Tepsiye yerleştirin. Üzerine kalan erimiş tereyağını dökün, önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında üstü kızarana dek pişirin. Sonra kadayıfı tersyüz edin. Bir yüzünü de kızarana dek...
|