Malzemeler:
- Margarin
- 8 dilim tost ekmeği
- 3 adet yumurta
- 600 ml süt
- 1 paket sütsüz çikolata
- 50 gram toz şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Üzeri İçin
4 yemek kaşığı krema
Hazırlanışı:
Tost ekmeklerinin üzerine margarini sürünüz.
Dış kabuklarını kesip, ortadan üçgen olarak ikiye kesiniz.
Çikolatayı rendeleyiniz.
Derin bir kabın içerisine önce yumurtaları kırıp,tazeliklerini kontrol ettikten sonra sütü, şekeri, kakaoyu ve rendelenmiş çikolatanın yarısını ilave edip iyice çırpınız.
Bir ısıya dayanıklı fırın tepsisinin içine yağladığınız tost dilimlerini birbirlerinin üzerine gelecek şekilde diziniz.
Daha sonra ekmeklerin üstüne tarçını serpiniz.
En son olarak çırptığınız, sütlü karışımın hepsini yavaşça ekmeklerin üzerine gezdiriniz.
Önceden 185 derece de ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişiriniz.
Tatlının pişmesine 10 dakika kala fırından çıkarıp, kalan rendelenmiş çikolatanın yarısını üzerine serpip, pişirmeye devam ediniz.
Pişen tatlıyı, tabağa aldıktan sonra üzerine krema gezdirip, sıcak olarak servis ediniz.
Yorum yok.