Malzemeler:
3 yumurta
1 su b. tozşeker
2 su b. un
1 p. vanilya
1 p. kabartma tozu
1 su b. haşlanmış ıspanak püresi
Ara katlar için:
pastacı kreması
Üzeri için:
krem şanti
HAZIRLANIŞI:
3 adet yumurtayı karıştırma kabına kırın. Üzerine 1 su bardağı toz şekeri ilave edip mikserle çırpın. Üzerine 2su bardağı un 1 paket vanilya ve kabartma tozu ile haşlanmış ve parçalayıcıdan geçirilmiş ıspanağı ilave edip karıştırın. Yuvarlak bir kalıba karışımı boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin. Pastanın en üst kapağından kesin.Birde oratdan 2'ye kesin. Ara katına pastacı kremasından ilave edin. Üzerine krem şanti ile süsleyin.Pastanın üst kısmına kestiğiniz keki ufalayıp ekleyin
Pasta kreması
Malzemeler:
2 su b.süt
1 çorba k.un
1 çorba k.nişasta
1 yumurta sarısı
1 su b.toz şeker
vanilya
HAZIRLANIŞI:
Tencereye 2 su bardağı sütü alın. Üzerine un, nişasta, yumurta sarısı toz şeker ilave ederek sürekli karıştırarak bir krema elde edin.
Afiyet Olsun...
Yorum yok.