HERKONU FORUM SİTESİ

Herkonu Forum Sitesi'ne Hosgeldiniz.

Domatesli pilav FLAPPINGBUTT

Ailemize katilmak ister misiniz ? glsme


Join the forum, it's quick and easy

HERKONU FORUM SİTESİ

Herkonu Forum Sitesi'ne Hosgeldiniz.

Domatesli pilav FLAPPINGBUTT

Ailemize katilmak ister misiniz ? glsme

HERKONU FORUM SİTESİ

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HERKONU

Similar topics


      Domatesli pilav

      gamze
      gamze
      Yetişkin
      Yetişkin

      Kayıt tarihi : 28/01/08
      Kadın
      Mesaj Sayısı : 121
      Burç Sembolü : Koç / 21 Mart - 20 Nisan
      Yaş : 48
      Mesleği : Evhanımı
      Medeni Durumu : Evli
      Çocuk Sayısı : 2
      Eğitim Durumu : Lise
      Yaşadığı Şehir / Ülke : Yurtdışı
      Resim Resim : Domatesli pilav 692179z4s3j0pfgt
      Yasaklanma Sebebi Yasaklanma Sebebi : ---
      Site Puanı Site Puanı : 4
      Rep Puanı Rep Puanı : 3
      200208

      Domatesli pilav Empty Domatesli pilav

      Mesaj tarafından gamze

      Malzemeler:

      - 75 gr (5 çorba kaşığı) margarin
      - 125 gr (1 büyük) soğan
      - 450 gr konkase domates
      - tuz
      - 400 gr (2 su bardağı) pirinç


      Hazırlanışı:

      Ön hazırlık olarak etsuyunu bir taşım kaynatıp sıcak olarak bir kenarda saklayın. Soğanları ince ince doğrayın. Pirinci ayıklayın. Bir tencereye koyup üzerine 4 parmak aşacak kadar ılık su katın. 2 çorba kaşığı tuzu katıp, bir kez karıştırdıktan sonra birkaç saat bir kenarda dinlendirmeye bırakın. Pirincin suyunu süzdürüp, nişastasını tamamen atması için en az 3-4 defa yıkayıp tekrar süzdürün.

      Bir tecereye 1 çorba kaşığı margarini eritin. Yağ kızınca soğanları ilave edip, hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Konkase domatesi ilave edin. Domatesler iyice suyunu verene kadar arasıra karıştırarak pişirin. Sıcak et suyunu ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Bir taşım kaynatın. Tenceredeki karışımı tel süzgeçten geçirin, süzdürün. Son bir kez daha bir taşım kaynatın.

      Domatesli et suyu kaynar kaynamaz pirinci ilave edin ve karıştırın. 2-3 dakika harlı ateşte kaynatın. Ateşi kısın. Ufak bir kapta kalan margarini eritin, pilavın üzerine döküp pirinci bir kere daha karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın. Pilavı ağır ateşte 5 dakika pirinçler suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişirin.

      Kapağını açarak pilavın üzerine bir yağlı kağıt veya bez örtün, tekrar kapağı kapatıp bir kenarda pilavı 20 dakika demlenmeye bırakın. Demlenmiş pilavı son bir kez daha karıştırıp, önceden ısıtılmış tabaklara aktarıp, sıcak servis yapın.
      Bu yazıyı burda paylaş : reddit

      Yorum yok.


        Forum Saati C.tesi 11 Mayıs 2024, 10:49 pm