| | MALZEMELER 2 Çorba Kaşığı Margarin 250 gr Pirinç 50 gr Tel Şehriye 3 Arpacık Soğan 2 Sap Pırasa 3 Havuç 500 gr Haşlanmış Kuru Fasulye 500 gr Bezelye (konserve) 2 Süs Biberi 1 Limon 6 Çorba Kaşığı Sirke Tuz, Karabiber 6 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI Bir tencerede margarini eritip tel şehriyeyi kavurun. Pirinci ilave edip kısa bir süre daha kavurmayı sürdürün. 4 çay bardağı su ve bir tutam tuz ilave edip pişirin. Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Pırasayı yıkayıp...
|
| | Malzemeler:
3 adet haşlanmış patates 1 adet haşlanmış havuç 2 adet kornişon turşu 1 adet haşlanmış yumurta 1/2 adet bezelye konservesi 5-6 çorba kaşığı mayonez(isteğe göre yoğurt eklene bilir) tuz,karabiber isteğe göre küp-küp doğranmış salam ve yeşil soğan ilave edile bilir
Yapılışı: Haşlanmış patates,havuç,yumurta ve kornişon turşu küp-küp doğranarak üzerine diğer malzemeler eklenecek
|
| | Malzemeler: - 400 gr. Çökelek (lor peyniri) - 1 demet taze soğan - Dereotu - Maydanoz - 4 çorba zeytinyağı - 1 çay bardağı kırmızıbiber - Tuz
Yapılışı: Cam bir kasenin içine çökeleği zeytinyağı tuz karabiberi ilave edin. Taze soğanları ince ince kıyın ve içine ilave edin. Daha sonra maydanozları da kıyın. İçine atın. Kırmızı biberle tatlandırın. Karıştırın ve isterseniz kızarmış ekmeğin üzerinde sabah kahvaltısı olarak ikram edebilir veya et yemeklerinin yanında garnitür olarak ikram edebilirsiniz.
|
| | Malzemeler: - 2 adet elma - 1 adet muz - 2 adet armut - 5 adet kuru kayısı - 4 çorba kaşığı yoğurt - 2 tatlı kaşığı limon suyu - 2 çorba kaşığı pudra şekeri
Yapılışı: Tüm meyveleri dilimleyip limon suyunu sıkın yoğurt ve pudra şekeri karışımının içine ekleyin servis kaselerine bölüştürün ve ya portakalın içlerini oyup portakalı çanak gibi kullanarak da servis yapabiliriz.
Afiyet Olsun......
|
| | Malzemeler:
- 3 adet patlıcan - Yarım su bardağı su - Yarım limon suyu - 1 kase yoğurt - 4 diş sarmısak - 1 çorba kaşığı zeytinyağ - Tuz,karabiber - Çeyrek demet maydanoz
Hazırlanışı:
Patlıcanları yıkayıp iyice kurulayın.Ateşte közleyip patlıcanların kabuklarını soyun.
Patlıcanları yarım su bardağı suyla karıştırılmış limon suyunda bir süre bekletin.
Daha sonra çatalla iyice ezin. Robottan geçirin. Üzerine...
|
| | Malzemeler:
- Kalmış peynir parçaları - 1 demet kırmızı turp - 3 adet salatalık turşusu - 2 adet pırasa - Tuz , karabiber - Sirkeli sos (zeytinyağı ve sirke karışımı)
Hazırlanışı:
Peynir parçalarını küp halinde doğrayın.
Salatalık turşularını ve pırasaları da incecik kıyıp , peynire ilave edin.
Tuz ve karabiberi koyup, karıştırın.
Servis yapılacağı zaman sosunu koyun.
NOT : Bu...
|
| | Malzemeler:
- 150 gr. Taze fasulye (ayıklanmış) - 3 çeşit karışık salata yeşilliği - 1 adet salatalık - 4 adet domates (kabuğu ile yuvarlak doğranmış) - 200 gr ton balığı (yağı süzülmüş) - 4 adet yumurta (haşlanmış) - Yarım demet kırmızı turp - 12 adet siyah zeytin (çekirdeği alınmış) - Maydanoz Sosu için - 2 diş sarmısak (ezilmiş) - 1 yemek kaşığı sirke - Tuz ve karabiber - 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
|
| | Malzemeler:
- 1 kg jülyen doğranmış tavuk - 3 adet ince doğranmış taze soğan - 4 çorba kaşığı soya sosu - 100 gr jülyen doğranmış kırmızı biber - Yeteri kadar tuz - 5 çorba kaşığı zeytinyağı - 2 çay kaşığı zencefil - 2 diş sarımsak
Jülyen doğrama: Malzemenin ince ve uzun doğranma şeklidir.
Hazırlanışı:
Tavukları doğradıktan sonra soya sosu, sarımsak, zeytinyağı, kırmızı biber, zencefil...
|
| | Malzemeler:
- 2 adet iri sert domates - 1 adet küçük soğan - 3-4 adet yeşil biber - 2 adet salatalık - Yarım demet maydanoz - Zeytinyağı, limon ,tuz
Hazırlanışı:
Soğanın kabuklarını soyup, yıkayıp yarım cm. kalınlıkta yarım halkalara doğrayın.
İçerisine biraz tuz koyup, hafifçe oğup, diriliğini ve acılığını giderin.
Soğuk suyla yıkayıp salata tabağına koyun. Domatesleri yıkayıp , istediğiniz büyüklükte kuşbaşı doğrayıp,...
|
| | HAŞLANMIŞ KARNABAHAR SALATASI
1 küçük karnabahar süsleyici yiyecekler salata sosu
Karnabaharı tuz atılmış az suda haşlayınız. Doğrayarak salata tabağına yerleştiriniz. Etrafını zevke göre (haşlanmış yumurta, soğan, maydanoz vb.) süsleyip sosunu gezdiriniz.
|
| | Kış Cacığı
Malzeme: 1 yeşil salata (top, kıvırcık veya marul), 2 yemek kaşığı sirke, 1,5 su bardağı yoğurt, 3 diş sarmısak, 1/2 demet dereotu, 1 çay kaşığı kuru nane, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz
Yapılışı: Salatanın yapraklarını 15-20 dakika sirkeli suda bekletin, çıkartıp yıkayın, kurulayın, ince şeritler halinde kesin. Sarmıisağın kabuğunu ayıklayın, ezin. Dereotunu ayıklayın, yıkayın, kalın saplarını atın, yapraklarını doğrayın. Derince bir kaba yoğurdu koyun, üzerine kıyılmış salata yapraklarını, sarmısağı ve dereotunu ekleyin, iyice karıştırın, kıvamını ve tuzunu...
|
| | SOĞANLI PATATES GARNİTÜRÜ
4-5 patates 8-10 dal maydanoz 2 orta boy soğan 1,5 çay kaşığı tuz 1 çay bardağı sıvı yağ 1/4 çay karığı karabiber
Patatesleri az suda pişirip, kabuklarını soyarak fındık büyüklüğünde doğrayınız. Soğanı yarım halka şeklinde incecik kıyınız. Tavaya yağı, soğanı koyup tuz atınız. Ağzını kapatarak az hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Doğranmış patates, kıyılmış maydanoz ve karabiberi katıp karıştırarak servis tabağına boşaltınız.
|