Hünkar Beğendi
kartanesi74- Yetişkin
- Kayıt tarihi : 27/01/08
Mesaj Sayısı : 193
Burç Sembolü :
Yaş : 54
Mesleği : Evhanımı
Medeni Durumu : Evli
Çocuk Sayısı : 3
Eğitim Durumu : Lise
Yaşadığı Şehir / Ülke : istanbul
Resim :
Yasaklanma Sebebi : ---
Site Puanı : 5
Rep Puanı : 4
Malzemeler
Patlıcan püresi için
6 patlıcan
1 kaşık un
1 kaşık yağ
2 kaşık kaşar peyniri rendesi
1 su bardağı süt
1 avuç maydanoz
Tuz, karabiber
Kebap için
1 kg. kuşbaşı et (koyun veya dana)
2 soğan
2- 3 domates
2 kaşık yağ
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
1- İnce doğranmış soğan ve et, yağ ile kavrulur.
2- Soyulmuş ve doğranmış domates konup karıştırılır.
3- Su (2- 3 bardak) ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz ve karabiber atılır.
4- Etin suyu 1- 1,5 kepçe kadar olmalıdır.
5- Patlıcanlar ucundan başlayarak ocakta çevire çevire közlenir.
6- Kabukları soyulup incecik kıyılır.
7- Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Patlıcanlar, rende kaşar, süt konup karıştırarak pişirilir. Tuz atılır.
8- Püre ile kebap servis tabağına isteğe göre yerleştirilip maydanoz yaprakları ile süslenir.
Yorum yok.