- MALZEMELER
- 5-6 domates
- Yarım kg köftelik kıyma
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 3-4 sivribiber
- 6-7 dal maydanoz
- Tuz, karabiber, pulbiber
- HAZIRLANIŞI
- 1. Domates ve biberleri yıkayıp ızgarada közleyin.
- Domateslerin kabuğunu soyup bıçakla kıyın. - 2. Kıymaya tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip yoğurun.
- Küçük yuvarlak köfteler hazırlayıp şişe dizin.
- Fırını ızgara konumuna alıp şişleri çevirerek pişirin. - 3. Kıyılmış domatesi servis tabağına alın.
- Kebapları üzerine yerleştirin.
- Tereyağını tavada kızdırıp üzerine gezdirerek dökün.
- Sivribiber ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Yorum yok.