- MALZEMELER
- 1 su bardağı un
- 2 yumurta
- 2-3 dal maydanoz
- 5 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı margarin
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 tatlı kaşığı tuz
- HAZIRLANIŞI
- 1. - Unu bir tepsiye eleyip ortasını havuz gibi açın.
- Yarım tatlı kaşığı tuz ve yumurtaları ekleyin.
- Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. - 2. - Hamurdan avucunuza sığacak kadar parçalar koparın.
- İki avucunuzun arasında ovalayıp ufalanmasını sağlayın.
- Hamur bitinceye dek işlemi sürdürün. - 3. - Su, margarin ve kalan tuzu bir tencerede kaynatın.
- Hamur parçacıklarını azar azar ekleyip karıştırarak pişirin.
- Maydanozu kıyıp çorbaya ekleyin ve 10 dakika daha pişirin. - 4. - Yoğurdu bir kasede çırpın.
- Çorbaya yavaş yavaş ilave edip kaynayıncaya kadar karıştırın.
- Sıcak olarak servis yapın.
Yorum yok.