Pişirdiğiniz etin yumuşacık olmasını istiyorsanız işte öneriler;
ETİN YUMUŞACIK OLMASINI İSTİYORSANIZ,
Eti pişirmeden önce limon suyuna bulayıp bekletin.Birkaç damla limon
suyu ile et daha yumuşak ve lezzetli olur.Daha çabuk pişer.Bir diğer
yol ise eti yoğurtla marine etmek..
BİFTEK, PİRZOLA gibi etlere farklı bir tat katmak için pişirmeden önce
1 kahve fincanı süt, 1 kahve fincanı soğan suyu ve 1 kahve fincanı
zeytinyağı karışımında marine edin .
Üzerini aliminyum folyo ile kapatıp 3-4 saat buzdolabında bekletin.
SALAM, SUCUK SOSİS gibi şarküteri ürünlerinin kurumaması için dış
zarlaını soymayın.Her defasında yiyeceğiniz kadarını soyun.kalan
parçayı ise yağlı kağıda veya alüminyum folyoya sararak saklayın.
PATATES PİŞİRİRKEN,pişme suyuna 1 kaşık sirke ilave ederseniz hem
rengi daha güzel birsarı tonuna kavuşur hemde lezzeti artar.
KURU FASULYE, kuru barbunya ve nohut gibi bakliyatıniyi pişmesi ve
gazının çıkması için pişirmeden 1 gece önce ılık su ile ıslatıp
bekletin.Ertesi gün suyunu değiştirip 1 çay kaşığı kimyon ilave edip
haşlayın.
BALIĞI KIZARTMA YAPACAKSANIZ, temizleyip iyice yıkayın.Kağı havlu ile
kurulayın.Balık ıslak olursa yumurta ve una bulamakta zorluk
çekersiniz.Üstelik kızartma işleminiz zorlaşır.
BÜTÜN BİR TAVUĞU HAŞLARKEN, lezzetli olması için tavuğun karın
boşluğuna 1 soğan 1 havuç ve birkaç diş sarımsak yerleştirip
açılmaması için kürdanla ve mutfak ipiyle sabitleyin.
KÖFTENİN DAHA LEZZETLİ olması için köfteye ilave edeceğiniz bayat
ekmek dilimlerinin kabuklarını ayırın ve içlerini ılık et ve tavuk
suyunda ıslatın.Elinizle sıkıp iyice suyunu süzün ve kıymaya ekleyin.
ETİN YUMUŞACIK OLMASINI İSTİYORSANIZ,
Eti pişirmeden önce limon suyuna bulayıp bekletin.Birkaç damla limon
suyu ile et daha yumuşak ve lezzetli olur.Daha çabuk pişer.Bir diğer
yol ise eti yoğurtla marine etmek..
BİFTEK, PİRZOLA gibi etlere farklı bir tat katmak için pişirmeden önce
1 kahve fincanı süt, 1 kahve fincanı soğan suyu ve 1 kahve fincanı
zeytinyağı karışımında marine edin .
Üzerini aliminyum folyo ile kapatıp 3-4 saat buzdolabında bekletin.
SALAM, SUCUK SOSİS gibi şarküteri ürünlerinin kurumaması için dış
zarlaını soymayın.Her defasında yiyeceğiniz kadarını soyun.kalan
parçayı ise yağlı kağıda veya alüminyum folyoya sararak saklayın.
PATATES PİŞİRİRKEN,pişme suyuna 1 kaşık sirke ilave ederseniz hem
rengi daha güzel birsarı tonuna kavuşur hemde lezzeti artar.
KURU FASULYE, kuru barbunya ve nohut gibi bakliyatıniyi pişmesi ve
gazının çıkması için pişirmeden 1 gece önce ılık su ile ıslatıp
bekletin.Ertesi gün suyunu değiştirip 1 çay kaşığı kimyon ilave edip
haşlayın.
BALIĞI KIZARTMA YAPACAKSANIZ, temizleyip iyice yıkayın.Kağı havlu ile
kurulayın.Balık ıslak olursa yumurta ve una bulamakta zorluk
çekersiniz.Üstelik kızartma işleminiz zorlaşır.
BÜTÜN BİR TAVUĞU HAŞLARKEN, lezzetli olması için tavuğun karın
boşluğuna 1 soğan 1 havuç ve birkaç diş sarımsak yerleştirip
açılmaması için kürdanla ve mutfak ipiyle sabitleyin.
KÖFTENİN DAHA LEZZETLİ olması için köfteye ilave edeceğiniz bayat
ekmek dilimlerinin kabuklarını ayırın ve içlerini ılık et ve tavuk
suyunda ıslatın.Elinizle sıkıp iyice suyunu süzün ve kıymaya ekleyin.