HERKONU FORUM SİTESİ

Herkonu Forum Sitesi'ne Hosgeldiniz.

sakızlı kebab(bursa) FLAPPINGBUTT

Ailemize katilmak ister misiniz ? glsme


Join the forum, it's quick and easy

HERKONU FORUM SİTESİ

Herkonu Forum Sitesi'ne Hosgeldiniz.

sakızlı kebab(bursa) FLAPPINGBUTT

Ailemize katilmak ister misiniz ? glsme

HERKONU FORUM SİTESİ

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HERKONU

Similar topics


      sakızlı kebab(bursa)

      Anket

      sakızlı kebabı denemek istermisiniz?

      [ 2 ]
      sakızlı kebab(bursa) Bar_left67%sakızlı kebab(bursa) Bar_right [67%] 
      [ 0 ]
      sakızlı kebab(bursa) Bar_left0%sakızlı kebab(bursa) Bar_right [0%] 
      [ 0 ]
      sakızlı kebab(bursa) Bar_left0%sakızlı kebab(bursa) Bar_right [0%] 
      [ 1 ]
      sakızlı kebab(bursa) Bar_left33%sakızlı kebab(bursa) Bar_right [33%] 

      Toplam Oylar: 3
      reco_54
      reco_54
      Ödüllü Üye
      Ödüllü Üye

      Kayıt tarihi : 12/03/08
      Erkek
      Mesaj Sayısı : 1666
      Burç Sembolü : Terazi / 24 Eylül - 23 Ekim
      Yaş : 53
      Mesleği : Otomativ
      Medeni Durumu : Evli
      Çocuk Sayısı : 1
      Eğitim Durumu : Lise
      Yaşadığı Şehir / Ülke : Bursa
      Resim Resim : ---
      Yasaklanma Sebebi Yasaklanma Sebebi : ---
      Sevdiğim Sözler Sevdiğim Sözler :
      İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur.
      Site Puanı Site Puanı : 583
      Rep Puanı Rep Puanı : 81
      010808

      sakızlı kebab(bursa) Empty sakızlı kebab(bursa)

      Mesaj tarafından reco_54

      bursa yoresinde yapılan bir kebab...



      SAKIZLI KEBAP

      Malzemeler
      2 kg koyun kuşbaşı

      1 kuru soğan

      Gül suyu

      Damla sakızı

      Bir tutam un

      3 diş sarımsak

      Tarçın

      Karabiber

      Karanfil

      Patates Püresi



      Yapılışı

      Bu yemeğin Hünkar Beğendi’nin ilk çeşidi olduğu, Bursa’da patatesli, İstanbul’da ise patlıcanlı pişirildiği söylenir. 2 kg koyun eti kuşbaşı doğranıp tencerede, rendelenmiş 1 soğanla kavrulur. Kavrulduktan sonra biraz sıcak su eklenir. Et yumuşayıp iyice pişinceye kadar pişirilir. Et pişerken içine gül suyunun içinde dövülmüş 3 parça damla sakızı konulur. Bir tutam un, dövülmüş üç diş sarımsak, tarçın, karabiber, karanfil eklenir, biraz daha kaynatılıp ateşten indirilir. Başka bir kapta patatesler haşlanıp sütün içinde ezilerek püre haline getirilir. Püre tabaklara konulur. Etler pürenin üzerine dizilir, servis yapılır.


      sakızlı kebab(bursa) 2140247749_59cb0c08e5_b

      sakızlı kebab(bursa) 2140248551_150d7c0f95_b
      Bu yazıyı burda paylaş : reddit

      pamukşeker20

      Mesaj Cuma 01 Ağus. 2008, 10:22 pm tarafından pamukşeker20

      bakın bunu hiç denemedimde duymadımda.en kısa zamanda denemek lazım tesekkür etmek

        Similar topics

        -

        Forum Saati C.tesi 27 Nis. 2024, 3:33 pm