KEŞKEK
gamze- Yetişkin
- Kayıt tarihi : 28/01/08
Mesaj Sayısı : 121
Burç Sembolü :
Yaş : 48
Mesleği : Evhanımı
Medeni Durumu : Evli
Çocuk Sayısı : 2
Eğitim Durumu : Lise
Yaşadığı Şehir / Ülke : Yurtdışı
Resim :
Yasaklanma Sebebi : ---
Site Puanı : 4
Rep Puanı : 3
MALZEMELER:
2 su b. buğday
2 soğan
yarım kg. kuzu gerdan
sıvıyağ
tuz, karabiber
Sosu için:
1 çorba k. tereyağı
1 çorba k. salça
tuz, karabiber
kekik
HAZIRLANIŞI:
Buğdayı önceden haşlayın.
Tencereye yemeklik kesilmiş soğanı alın ve kavurun.
Üzerine haşlanmış olan buğdayı ekelyin.
Yarım kg.kuzu etini haşlayın ve didikleyin.
Kuzu etini tencereye ilave edin.
Kaşık veya bir tahta kaşıkla devamlı dövün.
İyice özleşmesi için.
Üzerine kıvamı bağlamak için tencereye et suyunu
ilave edin.Devamlı özleşene kadar keşkeki pişirin.
Sosu için tavaya 1 çorba kaşığı tereyağını alın.Üzerine
salça,tuz ,karabiber ve kekik ilave ederek bir sos elde edin.
Servis tabağına keşkeği alın üzerine sosu dökerek servis edin.
Yorum yok.