PAPAZ YAHNİSİ
800 gram yağsız dana kuşbaşı
75 gram margarin
yarım kilo arpacık soğanı
8 diş sarımsak
3 bardak kaynar su
1 kahve fincanı sirke
1 tatlı kaşığı karabiber
tarçın
kırmızıbiber
yarım çorba kaşığı tuz
2 adet küp şeker
Yapılışı Margarini tencereye koyup eritin. Dana etini harlı ateşte suyunu bırakıp tekrar çekene kadar kavurun. Suyunu çekince, üzerini örtecek kader kaynar su ilave edip 45 dakika kadar hafif ateşte pişirin. Daha sonra önceden soyulmuş arpacık soğanları ve ortadan kesilmiş 8 diş sarımsağı etlere ilave edin. Sonra da sirkeyi, baharatları ve şekeri katın. 2-3 bardak kaynar su ko¤¤¤¤¤ soğanlar yumuşak hale gelene kadar pişirin(soğanlar erimemelidir). Eğer yahniyi fazla sulu buluyorsanız, suyundan yarım bardak alıp içinde un eritin ve yahniye ilave edin. Sosu koyulaşana kadar kaynatın. Pilavla servis yapabilirsiniz
Yorum yok.