Makarnalar
| | Ilan & Sabit |
---|
| | Bu forumun bir kullanıcısıyım ve Facebook Hesabımla da kolay bağlanmak istiyorum mu diyorsunuz ?
Bundan basit ne var ?
Herkonu Forum'a üyelik isminizle Giriş yapınız >Yukarıdan Profil yazısına tıklayın > Oradan, Seçenekler'e Tıklayın...
|
Konular
| | Konular |
---|
| | Kremalı Mantarlı Makarna
8-10 Adet Mantar 7-8 Yemek Kaşığı Krema 1/2 Paket Makarna Tuz Taze Nane Reyhan
Mantarları üzerindeki siyahlıklar gidene kadar iyice yıkayın, dörde bölün. Bir tavada, biraz zeytinyağı ile pişirin. Bu sırada saldığı suyu kaşıkla alın kısa bir süre kendi yağı ile kızartın. Kremayı ekleyin ve 30 sn. kadar kaynatıp altını kapatın. 3-4 yaprak taze nane ve 2 yaprak reyhanı küçük küçük doğrayıp sosa ekleyin. Makarnayı, içine biraz zeytinyağı, tuz ve bulyon eklediğiniz suda haşlayın, süzün. Her zaman yaptığınız yağ ile kavurma...
|
| | Sosisli Makarna
Malzemeler: 400 gram kesme makarna, 150 gram sosis, 2 çorba kaşığı margarin, 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri, 2 adet yumurta, 1 dal biberiye, 1 çorba kaşığı ince ince kıyılmış maydanoz, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, istediğiniz oranda karabiber yeterince tuz.
Hazırlanışı: Zarları soyulup temizlenen sosisler küp şeklinde doğranır. Küçük bir tavaya biberiye, margarin ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı konur ve sosisler karıştırılarak kavrulur. Sosisler kavrulunca biberiye içinden çıkarılır. Makarna...
|
| | FIRINDA MAKARNA
MALZEMELER
1 paket makarna 250 gr kaşar peyniri 1 çay bardağı süt 2 çorba kaşığı tereyağı 1 kaşık salça Tuz
HAZIRLANIŞI
Makarnalar suda haşlanır. Süzülmeye bırakılır. Kaşar peyniri bir kaba rendelenir. Süt, salça ve tuz karıştırılarak sos haline getirilir. Makarnalar tepsiye yayılır ve üzerine hazırlanan sos dökülür. Orta hararetli fırında 20 dak. kadar pişirilir. Fırndan çıknca tepsi ters çevirilir ve dilimler halinde servis yapılır.
|
| | Havuçlu Kıymalı Makarna
1 paket makarna 2 adet havuç 150 gr kıyma 1 adet kuru soğan 1 çorba kaşığı salça 5 çorba kaşığı sıvı yağ 1 çay bardağı su Tuz ve karabiber
Tavaya yağ konur, ısınınca kıyma atılır, sürekli karıştırarak kavrulur. Suyunu bırakıp, çekince iri rendelenmiş havuç ve ince kıyılmış soğan atılır. Havuçlar yumuşayınca salça, tuz, karabiber ve su eklenir. 5 dakika sonra ateşten alınır. Haşlanmış makarnanın üzerine dökülür.
|
Moderatörler
Yok
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumu gezen kullanıcılar: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 1 Misafir
Kayıtlı kullanıcılar : Yok
- Yeni mesaj var
- Yeni mesaj yok
- Yeni mesaj var [ Popüler ]
- Yeni mesaj yok [ Popüler ]
- Yeni mesaj var [ Kilitli ]
- Yeni mesaj yok [ Kilitli ]
- Ilan
- Sabit
- Genel duyuru