| | Malzemeler 500 gr. Brokoli 3 Su bardağı su (Çorbanın kıvamını isteğinize göre ayarlamak için ölçüyü arttırabilir ya da azaltabilirsiniz) 1 Çorba kaşığı tereyağı 1 baş soğan 2 Çorba kaşığı un 4 Çorba kaşığı krema (kremanın miktarı arzunuza kalmış, ben 150gr`lık kutunun hepsini kattım) Tuz Yapılışı Ayıklayıp temizlenen brokoli kaynamış tuzlu suda yumuşayana kadar kaynatılır. Daha sonra brokoliler tencereden çıkarılıp...
|
| | Yoğurt Çorbası
Malzemeler:
2 demet ıspanak, 1 su bardağı yoğurt, 30 gr tereyağı, 1 su bardağı buğday, tuz
Yapılışı:
Buğdayı ayıklayıp bir gece önceden soğuk suda bekletin. Ispanağı ayıklayıp yıkayın. Süzülmeye bırakın. Daha sonra saplarını kesip çıkarın. Yapraklarını iri iri doğrayın. Buğdayı süzün. 1,5 lt suda 1 saat haşlayın. Haşlama süresinin 35. dakikasında ıspanakları ve tereyağını katın. Yoğurdu ½ su bardağı su ile ayran kıvamına getirin. Çorbadan azar azar ayrana katıp...
|
| | Oğmaç Çorbası (Burdur)MALZEMELER
- 1 su bardağı un
- 2 yumurta
- 2-3 dal maydanoz
- 5 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı margarin
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
- 1. - Unu bir tepsiye eleyip ortasını havuz gibi açın.
|
| | Gulaş Çorbası (4 Kişilik)
MALZEMELER 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 150 gr Kuşbaşı Dana Eti 1 Adet Soğan 1 Adet Patates 1 Adet Kereviz 4 Su Bardağı Su 1 Adet Kırmızıbiber 1 Tatlı Kaşığı Salça 1/2 Demet Dereotu Tuz, Beyazbiber
HAZIRLANIŞI Öncelikle 1 çorba kaşığı margarini tencereye alın. 1 Adet soğanı rendeleyin. Etle birlikte yağda kavurun. Patates, kereviz ve biberi de küçük...
|
| | Ezo Gelin Çorbası
MALZEMELER 1 çay fincanı kırmızı mercimek 1 çay fincanı ince bulgur 1 adet orta boy soğan 2 çorba kaşığı margarin 2 çorba kaşığı domates salçası 2 çay kaşığı kırmızı biber Yarım çay kaşığı acı biber yada biber salçası 2 çay kaşığı nane Biraz tuz 6-7 bardak su
HAZIRLANIŞI Tencereye yağ ve küçük küçük doğranmış soğanları koyup, hafifçe pembeleştirin. Su, yıkanmış...
|
| | Ekşili Arap Çorbası
MALZEMELER 2 su bardağı kırmızı mercimek Yarım su bardağı pirinç 2 adet limonun suyu Yarım su bardağı haşlanmış nohut 6 diş sarmısak 1 yemek kaşığı kuru nane 1 çay bardağı sıvıyağı 10 dal ıspanak
HAZIRLANIŞI İlk olarak ıspanakları iyice yıkayalım ve suyunu süzdürelim. Sonra yapraklarını küçük küçük doğrayalım. Mercimek ve pirinci bir tencerede, yeterli tuz...
|
| | Buğdaylı Tavuk Çorbası (8 Kişilik)
MALZEMELER 1 Su Bardağı Buğday 1 Bütün Tavuk 12 Su Bardağı Su 1 Kase Konserve Bezelye 1 Kereviz 1 Havuç 1 Dal Taze Soğan 4-5 Dal Maydanoz 2 Çorba Kaşığı Domates 1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 4 Karabiber Tanesi
HAZIRLANIŞI Buğdayı ayıklayıp yıkadıktan sonra geniş bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşaması için birkaç...
|
| | Buğday Aşı Çorbası (6 Kişilik)
MALZEMELER 4 su bardağı su 1 adet haşlanmış kuzu gerdanı ve suyu 200 gram aşurelik buğday 1 kase yoğurt 1 adet yumurta sarısı 1 adet havuç 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızıbiber Tuz
HAZIRLANIŞI Tencerede 4 su bardağı suyla kuzu gerdanını 60-70 dakika pişirin. Suyu bir tencereye süzün. Akşamdan ıslanmış ve yıkanmış aşurelik buğdayı ilave...
|
| | MALZEMELER 100 gr yağsız kıyma 150 gr köy tarhanası 1 adet iri domates 1 çorba kaşığı tereyağ 2 kg et suyu veya su tuz
HAZIRLANIŞI Tarhanayı bir bardak et suyu veya su ile iyice karıştırıp 20 dakika kadar ıslatıp, bekkletin. Sonra ince bir süzgeçten geçirip, süzün. Bir tencerede kaynamış et suyuna tarhanayı karıştırarak ilave edin ve kaynatın.Küçük bir tencerede kıymayı tereyağında 3-4 dakika kavurun. Domateslerin kabuğunu...
|
| | Malzemeler:
- 8 su bardağı et suyu - 2-3 adet orta büyüklükte patates - 1 adet soğan (küçük küçük doğranmış) - 1 çorba kaşığı margarin - 1/2 çay k. Tuz - 1 çorba kaşığı un - Tuz - Karabiber Terbiyesi İçin - 1 bardak süt - 3 yumurta sarısı - 1 kahve fincanı un - 1 çorba kaşığı margarin
Hazırlanışı:
Margarinle soğanı hafifçe kavurun.
Un ilave edip bir de bununla karıştırın.
Et suyunu ekleyip...
|
| | Malzemeler:
Malzemeler:
- 1/2 kg. dana iskembe - 2 Çorba Kaşığı Un - 2 Yumurta Sarısı - 1 Limon Suyu - 1 Fincan Sirke - 3-5 Diş Sarmısak - Tuz, Kırmızı Biber - 2 Çorba Kaşığı Tereyağ
Hazırlanışı:
İşkembeyi yıkadıktan sonra, üzerini geçecek kadar su koyup düdüklü tencereye koyun. Düdük sesinden sonra 35 dakika pişirin.
Pişen işkembeyi kendi zevkinize göre doğrayın ve yeniden piştiği suya atıp tuz ilave edin....
|
| | Malzemeler:
- 1bardak haşlanmış buğday - 2kase yoğurt - Yarım demet dereotu - tuz - su
Hazırlanışı:
Buğdayı akşamdan ıslatın ertesi gün bol suda iyice haşlayın. Suyu koyulaşacaktır.
Yoğurda yarım bardak kadar su koyup yumuşatın. Haşlanan buğdayın altını kapatıp yoğurt ile karıştırın.
Tuzunu ilave edin. Ilınınca buzdolabında bekletin, servise sunarken üzerine dereotu serpin. Soğuk olarak servise sunulur.
|
| | Paça Çorbası
MALZEMELER 8 Keçi yada Koyun Paçası (temizlenmiş) 6 Su Bardağı Su 1 Orta Boy Soğan (kabuğu soyulup, bütün bırakılmış) 2 Diş Sarmısak (istenirse) 1 Çay Kaşığı Tuz 2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ 1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
YAPILIŞ TARİFİ Önce paçaların üstündeki kılları hafif ateşte ütüleyiniz. Ütülenmiş paçaları bol suda yıkayınız. Büyük boy bir tencereye paçaları, suyu, soğanı, sarmısağı ve tuzu koyup orta ateşte bir taşım kaynatınız. Bir delikli kepçeyle üstte biriken köpükleri alıp atınız. Tencerenin...
|
| | Domatesli Şehriye Çorbası
Malzemeler: 2 Orta Boy Domates 5-6 Adet Sivri Biber 1 Adet Kırmızı Biber 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası 3/4 Çay Bardağı Sıvı Yağ 1 Su Bardağı Arpa Şehriye 1 Yemek Kaşığı Nane
Domates, sivri biber, kırmızı biber ve salçaları robotta incecik çekin, birbirlerine karışıp koyu bir sos kıvamında olsunlar. Bir tencereye sıvı yağı koyup kızdırın, domatesli karışımı ekleyin ve 2-3 dk. kavurun. 1 Lt. su ekleyin ve karışım kaynayınca altını kısın. Kısık ateşte 30 dk. kaynatın. Arpa...
|
| | Malzemeler 1 Çay bardağı toz tarhana 1 Çay kaşığı tuz 1 Tutam kırmızı biber 2 Çay kaşığı margarin 5 Su bardağı ılık su
· Toz tarhana bir kasede bir bardak ılık suyla ıslatılıp eritilir.
· · Diğer tarafa bir tencereye 4 bardak ılık suyla silme bir çay kaşığı tuz konur.
· · Orta ateşte kaynamaya bırakılır.
· · Su kaynamaya başlayınca kase içinde ezip sulandırılmış tarhana,karıştırmaya ara vermeksizin sicim gibi ince bir biçimde akıtılarak tencereye dökülür,karıştıra karıştıra pişirilir.
|