- MALZEMELER
- 1 kg. kuzu kıyma
- 2 baş soğan
- 2 dilim bayat ekmek içi
- 1 demet maydanoz
- 1 çorba kaşığı katıyağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- yarım çay kaşığı kimyon
- 3 bardak su
- 1 yumurta
- tuz
- HAZIRLANIŞI
- Kıymaya, ufalanmış ekmekği, ince doğranmış maydanozu, karabiber ve tuzu, rendelenmiş soğan ve yumurtayı ekleyerek yoğurun.
- Bunları parçalara ayırıp parmak büyüklüğünde yuvarlayın.
- Tepsiye dizerek fırına sürün.
- Piştikten sonra küçük bir kaba alıp katı yağda kavurduğunuz salça ve una 3 bardak su koyup 10 dakika kaynatıp köftelerin üzerine dökün.
- Bir müddette böyle kaynatıp arzu ettiğiniz garnitür ile servis yapın.
Yorum yok.