- MALZEMELER
- 1 tatlı kaşığı toz maya
- 1 adet yumurta
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet küp şeker
- 1 çay bardağı ılık su
- Kıvam alana kadar ılık süt
- İçi için
- Yarım kg hamsi
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- YAPILIŞI
- Ilık su, maya ve küp şeker eritilir.
- Üzerine yumurta, sıvı yağ, tuz eklenir kariştırılır.
- Sonra elenmiş unlar katılır, ele yapışmayan kıvam alana kadar azar azar ılık süt eklenir.
- Hamur 1 saat dnlendirildikten sonra yarısı yağlanmış deliksiz kek kalıbına bastırarak yerleştirilir.
- Üzerine kılçığı çıkarılmış hamsiler sıkı sıkı dizilir.
- Hamsilerin üzerine yarım daire şeklinde doğranmış, tuzla ovulmuş soğan yerleştirilir.
- Kalan hamur malzemenin üzerine bastırarak konur.
- Yarım saat bekletildikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırına verilir, kızarana kadar pişirilir.
Yorum yok.