Kütahya Köftesi
- MALZEMELER
- 2 Çorba Kaşığı Tarhana
- 2 Çorba Kaşığı Kıyma
- 1 Çay Bardağı Bulgur
- 1 Çay Kaşığı Karabiber
- Yeterli Miktarda Tuz
- 1 Tatlı Kaşığı Kırmızıbiber
- 1 Çay Kaşığı Nane
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 1 Kase Yoğurt
- Yemeğin Tarifi
- Ön hazırlık olarak 2 çorba kaşığı tarhanayı bir miktar ılık suyla ıslatın.
- Takriben 1 saat sonra içine 1 çay bardağı bulguru ekleyin.
- Bulgurlar şişene kadar suyun içinde bekletin.
- Daha sonra bulgur ve tarhananın içine 2 çorba kaşığı kıyma, 1 çay kaşığı karabiber ve yeteri kadar tuzu ekleyin.
- Malzemeleri yoğurup, hamur haline getirin.
- Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar alıp, köfteler yapın.
- Tencereye 3 su bardağı su koyun.
- Su kaynayınca köfteleri içine atın.
- Üzerine 1 kase yoğurdu dökün.
- 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin.
- 1 tatlı kaşığı kırmızıbiberi ve 1 çay kaşığı naneyi içine atın.
- Karıştırıp köftelerin üzerine dökün.
Yorum yok.