Et, sebze, meyve ve pişmiş yemeklerinizi buzdolabında uygun yerlereyerleştirirseniz daha uzun süre bozulmadan taze kalacaklardır.İşte buzdolabını uygun yerleştirmenin kuralları:
Sebzelik:
Saklama poşetlerine koyduğunuz sebze, meyve ve taze baharat
bitkilerini 3-5 gün arasında sebzelikte saklayabilirsiniz.
Turunçgiller, papaya, mango gibi meyveleri tatları bozulabileceğinden
buzdolabı dışında saklamak daha uygundur.
Üst raf :
Pişmiş yemekler, salatalar,günlük olarak tüketilecek kıyma, et ,tavuk ve
balık için uygundur. Bu bölümdeki pişmiş ve çiğ gıdalar 1-2 günden
fazla bekletilmemelidir.
Orta raf:
Yoğurt, süt, peynir ve kremayı açılmamışlarsa son kullanma tarihine
kadar açılmışlarsa 2-3 gün süreyle orta rafta saklayabilirsiniz.
Buzdolabı kapısı:
Yumurta, açık reçel kavanozları içecekler, tereyağı,margarin,salata
sosları ve mayonezi burada saklayabilirsiniz. Bu bölümdeki yiyecek ve
içecekler 1-2 hafta içinde tüketilmelidir.
Hazırlayan: Leman Ekmekçioğlu
Sebzelik:
Saklama poşetlerine koyduğunuz sebze, meyve ve taze baharat
bitkilerini 3-5 gün arasında sebzelikte saklayabilirsiniz.
Turunçgiller, papaya, mango gibi meyveleri tatları bozulabileceğinden
buzdolabı dışında saklamak daha uygundur.
Üst raf :
Pişmiş yemekler, salatalar,günlük olarak tüketilecek kıyma, et ,tavuk ve
balık için uygundur. Bu bölümdeki pişmiş ve çiğ gıdalar 1-2 günden
fazla bekletilmemelidir.
Orta raf:
Yoğurt, süt, peynir ve kremayı açılmamışlarsa son kullanma tarihine
kadar açılmışlarsa 2-3 gün süreyle orta rafta saklayabilirsiniz.
Buzdolabı kapısı:
Yumurta, açık reçel kavanozları içecekler, tereyağı,margarin,salata
sosları ve mayonezi burada saklayabilirsiniz. Bu bölümdeki yiyecek ve
içecekler 1-2 hafta içinde tüketilmelidir.
Hazırlayan: Leman Ekmekçioğlu