HERKONU FORUM SİTESİ

Herkonu Forum Sitesi'ne Hosgeldiniz.

Kurban bayramında beslenmeye dikkat FLAPPINGBUTT

Ailemize katilmak ister misiniz ? glsme


Join the forum, it's quick and easy

HERKONU FORUM SİTESİ

Herkonu Forum Sitesi'ne Hosgeldiniz.

Kurban bayramında beslenmeye dikkat FLAPPINGBUTT

Ailemize katilmak ister misiniz ? glsme

HERKONU FORUM SİTESİ

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HERKONU

Similar topics


    Kurban bayramında beslenmeye dikkat

    Herkonu Forum Sitesi
    Herkonu Forum Sitesi
    Admin
    Admin


    Kayıt tarihi : 26/01/08
    Kadın
    Mesaj Sayısı : 1543
    Burç Sembolü : Burcunuzun Sembolü Lütfen
    Medeni Durumu : Evli
    Yasaklanma Sebebi Yasaklanma Sebebi : ---
    Sevdiğim Sözler Sevdiğim Sözler : Söylemediğin sözün hakimi,
    söylediğin sözün mahkumusun.
    ________________________

    Alim konuşuyorsa ; Bilirim susmasını ,
    Zalim konuşuyorsa ; Bilirim susmamasını !
    Cahil konuşuyorsa ; Bilirim susturmasını ,
    Bilmediğim konuda ; Bilirim konuşmamasını..
    _______________________

    Körden DeğiL!! Nankörden,
    YüzSüzden DeğiL!! 2 YüzLüden,
    Tipi Bozuk OLandan DeğiL!! Sütü Bozuk OLandan Kork...
    _______________________

    Ne kimseyi bir Hırs UğRuna Satarım..
    Ne de Kimseye yaLakaLık Yaparım..
    Ben Sadece,
    Bendeki doğruLarı Yaşarım..!.
    Site Puanı Site Puanı : 1337
    Rep Puanı Rep Puanı : 32

    Kurban bayramında beslenmeye dikkat Empty Kurban bayramında beslenmeye dikkat

    Mesaj tarafından Herkonu Forum Sitesi Paz 07 Ara. 2008, 5:58 pm

    Kurban Bayramında et tüketimi ile şeker ve şekerli besinlerin tüketiminin arttığı, bunun da sağlık için risk oluşturduğu belirtildi.

    Denizli İl Sağlık Müdürü Dr.Erdoğan Taş, Kurban Bayramı'nda beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, sağlığın korunmasının çok önemli olduğunu söyledi. Bayramda güne mutlaka kahvaltı edeilerek başlanılması ve 3 öğün yemek yenilmesi gerektiğini belirten Dr.Erdoğan Taş, "Şekerlemeler ve tatlıların yanı sıra, kavurma, kızartma gibi yağlı etlerden uzak durulmalı, bol taze sebze ve kabuklu meyve ile günde 6-7 su bardağı ılık su tüketilmelidir" dedi

    Bol fiziksel aktivitelerin yapılması, etlerin yanına asitli, gazlı içecekler yerine ayran, yoğurt ve cacık gibi süt ürünlerinin tercih edilmesi gerektiğini kaydeden Dr.Taş, "Etlerin mutlaka az miktarda tahıllarla ve bol taze sebze ile yemeye özen gösterilmesi, kurbanlık hayvanların sakatatlarında kolesterol ve yağ içeriği fazla olduğundan sakatat tüketilmemesi gerekir. Bayram süresince özellikle kalp-damar hastalığı, diyabet, hipertansiyon, mide rahatsızlığı ve benzeri sağlık problemi olan bireyler ile şişmanlar ve yaşlılar beslenmelerine dikkat etmelidirler. Bu kişiler hastalıklarına özgü diyetlerine devam etmeli ve özellikle hamur işleri tüketiminde sınırlama yapmalı, yağsız veya az yağlı etleri tercih etmeli ve aşırıya kaçmamalıdırlar. Diyabetli bireyler ise şekerden uzak durmalı, tatlandırıcı ile hazırlanmış sütlü ve meyveli diyabetik tatlıları tüketmelidirler" dedi.

    Mide ve bağırsak hastalığı olanların kurban etlerini buzdolabında beklettikten sonra haşlama yöntemiyle pişirerek tüketmeleri gerektiğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr.Erdoğan Taş, "Etlerin haşlanarak pişirilmesi sağlıklı olmasının yanı sıra, ette olması muhtemel parazitlerin insana geçmesini de büyük ölçüde engeller. Etlerin pişirilmesinde haşlama gibi yöntemler tercih edilmeli, kızartmalardan kaçınılmalıdır. Etlerin sebzelerle birlikte pişirilmesi sağlıklı bir yöntemdir. Et ile yapılan yemekler kendi yağı ile pişirilmeli, ilave yağ eklenmemelidir. Özellikle kuyruk yağı veya tereyağının et yemeklerinde kullanılmasından kaçınılmalıdır. Kurban eti uygun koşullarda kesildikten sonra, etler hayvanın uygun yerlerinden yağlı kısımları ayrılarak parçalanmalıdır. Kesilen kurban eti mutlaka buzdolabında bir gün bekletilmelidir. Bekleyen et böylece suyunu verecek ve daha iyi pişirmeye hazır hale gelecektir. Etler, büyük parçalar şeklinde değil, kıymalık, kuşbaşılık, pirzola, biftek ve bonfilelik olarak ayrılmalı, günlük pişirilecek miktarlara bölünmeli ve buzdolabı poşetine veya yağlı kağıda sarılarak buzdolabının buzluk kısmında veya derin dondurucuda saklanmalıdır. Derin dondurucuda saklanan et, buzdolabının sebzelik kısmının üstüne konularak çözdürülmelidir. Çabuk çözünmesi amacıyla uygulanan kalorifer ve soba üzerinde çözdürme ile oda sıcaklığında bekletme sakıncalı yöntemlerdir" dedi.

      Similar topics

      -

      Forum Saati Çarş. 08 Mayıs 2024, 1:07 pm