HERKONU FORUM SİTESİ

Herkonu Forum Sitesi'ne Hosgeldiniz.

Kadınbudu Köfte FLAPPINGBUTT

Ailemize katilmak ister misiniz ? glsme


Join the forum, it's quick and easy

HERKONU FORUM SİTESİ

Herkonu Forum Sitesi'ne Hosgeldiniz.

Kadınbudu Köfte FLAPPINGBUTT

Ailemize katilmak ister misiniz ? glsme

HERKONU FORUM SİTESİ

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HERKONU

Similar topics


      Kadınbudu Köfte

      Lale
      Lale
      Yetişkin
      Yetişkin

      Kayıt tarihi : 27/01/08
      Kadın
      Mesaj Sayısı : 245
      Burç Sembolü : Kova / 21 Ocak - 19 Şubat
      Yaş : 50
      Medeni Durumu : Evli
      Çocuk Sayısı : 1
      Yaşadığı Şehir / Ülke : istanbul
      Resim Resim : Kadınbudu Köfte Apap17
      Yasaklanma Sebebi Yasaklanma Sebebi : ---
      Site Puanı Site Puanı : 13
      Rep Puanı Rep Puanı : 7
      290108

      Kadınbudu Köfte Empty Kadınbudu Köfte

      Mesaj tarafından Lale

      MALZEMELER
      500 gr YĞSIZ KOYUN veya DANA KIYMASI
      50 gr PİRİNÇ
      3 adet YUMURTA ve 1 adet YUMURTANIN AKI
      100 gr SOĞAN (Ortaboy 1 adet )
      1/2 demet MAYDANOZ
      TUZ
      KARABİBER
      KIZARTMA YAĞI
      UN

      HAZIRLANIŞI
      Pirinç haşlanır ve süzülür.Soğan yemeklik olarak doğranır ve tavaya çok az miktarda sıvı yağ konarak öldürülür. Üzerine kıymanın yarısı ilave edilerek orta derecede kavrulur.Yağı tamamen süzülerek bir yayvan kaba aktarılır. İçine pirinç, 3 yumurtanın sarısı ile 2 yumurta akı ve ince kıyılmiş maydanoz ilave edilerek tuzu, biberi ayarlanıp çiğ olarak kalan 250 gr kıyma da konulduktan sonra 6 dakika kadar yoğurulur. Önemli olan melzemenin birbiriyle iyice özdeşmesidir (.Bazı yörelerimizde kekik - kimyon ve ince kıyım ceviz konulmasına rağmen eski Türk mutfağında tavsiye edilmez ). Hazırlanan harçtan irice ve yassı oval şekilli hazırlanan köfteler önce una bulanır . Bir kase içinde bir yumurta ile diğer bir yumurtanın akı iyice çırpılarak unlanmış köfteler içine iyice batırılır. En son olarak da yeniden una batırılarak tavada iyice kızdırılan zeytin yağında altın rengini alıncaya kadar kızartılır. Bu şekilde iki yumurta akının kullanılması köftelerin bol saçaklı olmasını sağlar. Tavadan çıkarılan köfteler bir kağıt havlu üzerinde bir dakika kadar bekletilirse fazla yağı alınmış olur. Köftelerin üzerine birkaç damla limon damlatılıp maydanoz la süsnerek servis edilir.
      Bu yazıyı burda paylaş : reddit

      Yorum yok.

        Similar topics

        -

        Forum Saati Cuma 10 Mayıs 2024, 3:23 pm