Pilavlı Tavuk Yahni (4 Kişilik)
Malzemeler
3 Tavuk Göğsü
100 gr Mantar
2 Soğan
1 Çorba Kaşığı Un
1 Kahve Fincanı Margarın
3 Çay Bardağı Tavuk Suyu
1 Çay Bardağı Krema
3-4 Dal Maydanoz
Bir Tutam Kekik
Tuz, Karabiber
PİLAV İÇİN:
1 Su Bardağı Pirinç
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Su Bardağı Tavuk Suyu
Yemeğin Tarifi
Tavuk göğüs etini 1 santimlik şeritler halinde doğrayın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Soğanı küçük küpler halinde doğrayın.
Tavuk etlerini una bulayın. Margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin. Mantarları ekleyip 2-3 dakika kavurun. Tavuk etini ekleyip rengi kızarıncaya kadar kavurmayı sürdürün. Kekik, tuz ve karabiber serpin.
Tavuk suyunu ayrı bir kaba alıp orta ateşte 10 dakika kaynatın. Kremayı ilave edip karıştırın ve kaynamaya başlayınca ateşten alın. Hazırladığınız sosu tavuklu karışımın üzerine dökün.
Pilavı bildiğiniz klasik yöntemle pişirin. Pilavı servis tabağına alıp üzerine kıyılmış maydanozu serpin. Ortasına tavuk yahniyi yerleştirip sıcak servis yapın.
Kaynak: nepisirsem.com
Similar topics
Pilavlı Tavuk Yahni (4 Kişilik)
Herkonu Forum Sitesi- Admin
- Kayıt tarihi : 26/01/08
Mesaj Sayısı : 1543
Burç Sembolü :
Medeni Durumu : Evli
Yasaklanma Sebebi : ---
Sevdiğim Sözler : Söylemediğin sözün hakimi,
söylediğin sözün mahkumusun.
________________________
Alim konuşuyorsa ; Bilirim susmasını ,
Zalim konuşuyorsa ; Bilirim susmamasını !
Cahil konuşuyorsa ; Bilirim susturmasını ,
Bilmediğim konuda ; Bilirim konuşmamasını..
_______________________
Körden DeğiL!! Nankörden,
YüzSüzden DeğiL!! 2 YüzLüden,
Tipi Bozuk OLandan DeğiL!! Sütü Bozuk OLandan Kork...
_______________________
Ne kimseyi bir Hırs UğRuna Satarım..
Ne de Kimseye yaLakaLık Yaparım..
Ben Sadece,
Bendeki doğruLarı Yaşarım..!.
Site Puanı : 1337
Rep Puanı : 32
» TAVUK
Yorum yok.