HERKONU FORUM SİTESİ

Herkonu Forum Sitesi'ne Hosgeldiniz.



Ailemize katilmak ister misiniz ? glsme

HERKONU


    Hünkar Beğendi

    Paylaş
    avatar
    kartanesi74
    Yetişkin
    Yetişkin

    Kayıt tarihi : 27/01/08
    Kadın
    Mesaj Sayısı : 193
    Burç Sembolü : Balık / 20 Şubat -  20 Mart
    Yaş : 48
    Mesleği : Evhanımı
    Medeni Durumu : Evli
    Çocuk Sayısı : 3
    Eğitim Durumu : Lise
    Yaşadığı Şehir / Ülke : istanbul
    Resim Resim :
    Yasaklanma Sebebi Yasaklanma Sebebi : ---
    Site Puanı Site Puanı : 5
    Rep Puanı Rep Puanı : 4
    210408

    Hünkar Beğendi

    Mesaj tarafından kartanesi74



    Malzemeler

    Patlıcan püresi için
    6 patlıcan
    1 kaşık un
    1 kaşık yağ
    2 kaşık kaşar peyniri rendesi
    1 su bardağı süt
    1 avuç maydanoz
    Tuz, karabiber

    Kebap için

    1 kg. kuşbaşı et (koyun veya dana)
    2 soğan
    2- 3 domates
    2 kaşık yağ
    Tuz, karabiber

    Hazırlanışı
    1- İnce doğranmış soğan ve et, yağ ile kavrulur.
    2- Soyulmuş ve doğranmış domates konup karıştırılır.
    3- Su (2- 3 bardak) ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz ve karabiber atılır.
    4- Etin suyu 1- 1,5 kepçe kadar olmalıdır.
    5- Patlıcanlar ucundan başlayarak ocakta çevire çevire közlenir.
    6- Kabukları soyulup incecik kıyılır.
    7- Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Patlıcanlar, rende kaşar, süt konup karıştırarak pişirilir. Tuz atılır.
    8- Püre ile kebap servis tabağına isteğe göre yerleştirilip maydanoz yaprakları ile süslenir.
    Bu yazıyı burda paylaş : diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    Yorum yok.


      Forum Saati Paz 22 Tem. 2018, 10:19 pm