Paça Çorbası
MALZEMELER
8 Keçi yada Koyun Paçası (temizlenmiş)
6 Su Bardağı Su
1 Orta Boy Soğan (kabuğu soyulup, bütün bırakılmış)
2 Diş Sarmısak (istenirse)
1 Çay Kaşığı Tuz
2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
YAPILIŞ TARİFİ
Önce paçaların üstündeki kılları hafif ateşte ütüleyiniz. Ütülenmiş paçaları
bol suda yıkayınız.
Büyük boy bir tencereye paçaları, suyu, soğanı, sarmısağı ve tuzu koyup
orta ateşte bir taşım kaynatınız. Bir delikli kepçeyle üstte biriken köpükleri
alıp atınız. Tencerenin kapağını kapatıp, çorbayı 4 saat pişiriniz. (Paçaların
yumuşayıp yumuşamadığını bir çatalla kontrol edip, çorbayı, gerekirse
biraz daha pişiriniz).
Tencereyi ateşten alıp, çorbayı, ısıtılmış bir servis kasesine boşaltınız.
Küçük bir tavada rafine yağı, orta ateşte kızdırınız. Kırmızıbiberi ekleyip,
bir iki kez karıştırdıktan sonra, tavayı ateşten alınız. Biberli yağı çorbanın
üstüne döküp, çorbanızı servis ediniz.
Similar topics
Paça Çorbası
Herkonu Forum Sitesi- Admin
- Kayıt tarihi : 26/01/08
Mesaj Sayısı : 1543
Burç Sembolü :
Medeni Durumu : Evli
Yasaklanma Sebebi : ---
Sevdiğim Sözler : Söylemediğin sözün hakimi,
söylediğin sözün mahkumusun.
________________________
Alim konuşuyorsa ; Bilirim susmasını ,
Zalim konuşuyorsa ; Bilirim susmamasını !
Cahil konuşuyorsa ; Bilirim susturmasını ,
Bilmediğim konuda ; Bilirim konuşmamasını..
_______________________
Körden DeğiL!! Nankörden,
YüzSüzden DeğiL!! 2 YüzLüden,
Tipi Bozuk OLandan DeğiL!! Sütü Bozuk OLandan Kork...
_______________________
Ne kimseyi bir Hırs UğRuna Satarım..
Ne de Kimseye yaLakaLık Yaparım..
Ben Sadece,
Bendeki doğruLarı Yaşarım..!.
Site Puanı : 1337
Rep Puanı : 32
Yorum yok.