HERKONU FORUM SİTESİ

Herkonu Forum Sitesi'ne Hosgeldiniz.



Ailemize katilmak ister misiniz ? glsme

HERKONU


    Püreli Rosto

    Paylaş
    avatar
    kartanesi74
    Yetişkin
    Yetişkin

    Kayıt tarihi : 27/01/08
    Kadın
    Mesaj Sayısı : 193
    Burç Sembolü : Balık / 20 Şubat -  20 Mart
    Yaş : 48
    Mesleği : Evhanımı
    Medeni Durumu : Evli
    Çocuk Sayısı : 3
    Eğitim Durumu : Lise
    Yaşadığı Şehir / Ülke : istanbul
    Resim Resim :
    Yasaklanma Sebebi Yasaklanma Sebebi : ---
    Site Puanı Site Puanı : 5
    Rep Puanı Rep Puanı : 4
    030308

    Püreli Rosto

    Mesaj tarafından kartanesi74

    Püreli Rosto

    MALZEMELER
    1 kg sığır eti
    5 çorba kaşığı margarin
    3 diş sarmısak
    1 kg patates
    2 baş soğan
    1 baş orta boy havuç
    1 defne yaprağı
    1 çay bardağı süt
    3 domates (veya 1 çorba kaşığı domates salçası)
    tuz, karabiber

    HAZIRLANIŞI
    Kemiksız sığır etini, birkaç yerinden çatalla delin, lezzeti vermesi için 3 kaşık margarinde çevirerek kızartın. Soğanları, parça havucu, sarmısakları; karabiberi, tuzu, defne yaprağıni katarak kızartmaya 5 - 6 dakika kadar daha devam edin. Sonra domatesleri katın, yine karıştırıp domatesleri eritin, iki bardak kadar sıcak su koyup orta ateşte et iyice yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın. Iki saati aşkın bir süre et iyice pişince patatesleri soyup küçük doğrayarak bir tencereye alın. Etin suyunu süzerek patateslere katın, sıcak su ilave edip haşlayın, süzüp kevgirde ezip püre haline getirin, kalan iki kaşık yağı ekleyip, hafif ateş üzerinde çatalla karıştırarak 5-6 dakika pişirin, ılık sütü katıp biraz karıştırıp bir kenara alın, eti dilim dilim kesip püre ile süsleyebilirsiniz.
    Bu yazıyı burda paylaş : diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    Yorum yok.


      Forum Saati Paz 22 Tem. 2018, 10:19 pm