Kaymaçina
Kaymaçina Arnavutlar için ekol olacak derecede lezzetli bir tatlıdır. Yapımıda bir o kadar zahmetsizdir.
En zahmetli kısmı bunları bir arada karıştırmabilmektir. Zira karışımı iyi hazırlamak topak topak bir görünümü engelleyebilir. Eğer bir robotunuz varsa bu konuda avantaj olmakla beraber, yinede bir karıştırıcı vasıtasıyla elle yapmak ayrı bir tat kattığı kesindir.
MALZEMELER (6 kişilik):
1 kilo süt
7 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
HAZIRLANIŞI:
Derince bir kaba yumurtaların hepsini kırın. Toz şekeri üzerine ilâve edip köpük köpük olana kadar çırpın. Sonra da, sütü katıp çırpmaya devam edin. Fırına vermeden önce, cam bir kaba koyun,burada dikkat edilmesi gereken husus, cam kaba karışımı yavaş yavaş dökmektir.Zira, hızlı dökerseniz kabarcıklar oluşur.Sonra da orta hararetli fırında pişirin,çok hararetli olmamasına da dikkat edin. Eğer pişerken fokurduyorsa mutlaka fırın hararetini azaltın.. Tatlının üzerinde kahverengi gözenekler oluşana kadar –yani, bir saat kadar- pişirmeye devam edin. Ve, soğuyunca ikram edin.afiyet olsun.
Similar topics
Kaymaçina(rumeli mutfagı)
reco_54- Ödüllü Üye
- Kayıt tarihi : 12/03/08
Mesaj Sayısı : 1666
Burç Sembolü :
Yaş : 53
Mesleği : Otomativ
Medeni Durumu : Evli
Çocuk Sayısı : 1
Eğitim Durumu : Lise
Yaşadığı Şehir / Ülke : Bursa
Resim : ---
Yasaklanma Sebebi : ---
Sevdiğim Sözler :
İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur.
Site Puanı : 583
Rep Puanı : 81
» rumeli
Yorum yok.