HERKONU FORUM SİTESİ

Herkonu Forum Sitesi'ne Hosgeldiniz.

Google Hakında Bilmedikleriniz FLAPPINGBUTT

Ailemize katilmak ister misiniz ? glsme


Join the forum, it's quick and easy

HERKONU FORUM SİTESİ

Herkonu Forum Sitesi'ne Hosgeldiniz.

Google Hakında Bilmedikleriniz FLAPPINGBUTT

Ailemize katilmak ister misiniz ? glsme

HERKONU FORUM SİTESİ

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HERKONU

Similar topics


      Google Hakında Bilmedikleriniz

      Nemo
      Nemo
      Admin
      Admin


      Kayıt tarihi : 13/03/08
      Erkek
      Mesaj Sayısı : 615
      Burç Sembolü : Yengeç / 22 Haziran - 22 Temmuz
      Yaş : 56
      Mesleği : Teknisyen
      Medeni Durumu : Evli
      Çocuk Sayısı : 2
      Yaşadığı Şehir / Ülke : Yurtdışı
      Resim Resim : nemo
      Yasaklanma Sebebi Yasaklanma Sebebi : ---
      Sevdiğim Sözler Sevdiğim Sözler : Doğruluk sonsuzluğun güneşidir.
      Nasıl olsa doğar.

      Wendell Phillips

      Site Puanı Site Puanı : 203
      Rep Puanı Rep Puanı : 20

      Google Hakında Bilmedikleriniz Empty Google Hakında Bilmedikleriniz

      Mesaj tarafından Nemo Perş. 18 Eyl. 2008, 11:45 pm

      Takip etmek istediğiniz haberler ya da konular mı var? O halde Google tarafından sunulan Alerts hizmeti tam size göre. Bu hizmeti kullanarak istediğiniz kelimelerle 10 taneye kadar uyarı oluşturabilir ve sonuçlara e-postanız aracılığı ile ulaşabilirsiniz. Uyarı oluşturmak için, izlenmesini istediğiniz kelimeleri, değişiklikleri ne şekilde takip etmek istediğinizi, uyarılara ilişkin hangi sıklıkta e-posta almak istediğinizi ve tabii ki e-posta adresinizi girmeniz yeterli. İzlemek istediğiniz değişiklikleri 4 farklı seçenekle takip edebilirsiniz: Haberler (News), Web, Haberler & Web ve Gruplar (Groups).

      Ancak oluşturduğunuz uyarılar hakkında size e-posta gönderecek olan Google'ın, seçtiğiniz seçeneğe bağlı olarak değişen bazı şartları var: Eğer "Haberler (News)" seçeneğini seçtiyseniz, aradığınız kelime Google News bölümünde ilk 10 haber içindeyse; "Web"i seçtiyseniz, aradığınız kelime bildiğimiz Google arama motorunda en çok arananlarda ilk 20 içindeyse; "Haberler & Web"i seçtiyseniz önceki koşulların ikisi de geçerli olmak üzere ve "Gruplar"ı seçtiyseniz, aradığınız kelime Google gruplarına gönderilen son elli iletinin içindeyse Google tarafından bir uyarı mesajı alabilirsiniz.


      Google Print (BETA)
      ( http://print.google.com/ )



      Her yeri aramaya devam eden Google en sonunda basılı kitapların içine de ulaştı. Hiç yüzlerce sayfadan oluşan bir kitapta aradığınız bir cümleyi bulmak için "Keşke bir Ctrl F olsa da uğraşmasam." diye içinizden geçirdiğiniz oldu mu? İşte çözüm Google'dan geldi. Henüz deneme aşamasında olan bu hizmet şimdilik sadece sınırlı sayıda ve çoğu İngilizce olan kitapları kapsıyor. Ancak yine de hemen her türden kitap içinde arama yapabiliyorsunuz. Arama yapmak ise oldukça kolay.

      Tek yapmanız gereken http://print.google.com/ adresine gidip bulmak istediğiniz kelime/kelimeleri yazmak ve arama tuşuna basmak. Arama sonucunda göreceğiniz sonuçlardan herhangi birisine tıklayarak kitabın sayfalarını görüntüleyebilirsiniz. Aynı kitaptan daha fazla sonuç görmek için Google kullanıcı adınız ve şifrenizle sisteme giriş yapmanız gerekecek. Ayrıca sol tarafta göreceğiniz "More results from this book" seçeneği de size kitapta bulunan bütün sonuçları getirecektir. Seçtiğiniz kitap içerisinde başka kelimeler de aramak isterseniz "Search within this book" bölümünü kullanabilirsiniz.

      Yine de, yayın hakları nedeniyle kitapta görüntüleyebileceğiniz sayfa sayısı sınırlı. Zaten bu hizmetin veriliş amacı da okuyuculara ücretsiz kitap okuma hakkının verilmesi değil, gerçekten işinize yarayacak ve hoşunuza gidecek olan kitapları bulmanızı sağlamak. Bunu, kitapçıya gitmeden kitapları karıştırmak olarak da görebilirsiniz. Ayrıca beğendiğiniz kitapları anında sipariş verebilmeniz için gerekli bağlantıları da arama sonuçlarının yanında görebilirsiniz. Bu deneme hizmetini daha da genişletmeyi amaçlayan Google bir kütüphane projesi başlatmış. Ayrıntılı bilgiler için http://print.google.com/googleprint/library.html adresine göz atabilirsiniz.


      Google Scholar (BETA)
      ( http://scholar.google.com/ )



      Sadece bilimsel makaleler arasında yapmak istediğiniz bir arama için kullanabileceğiniz bu hizmet bilimsel araştırma yapmak isteyen veya bilimsel makaleleri kullanrak ödev hazırlamak isteyenler için kullanışlı olacaktır. Ayrıca ana sayfadaki gelişmiş arama (Advanced Scholar Search) veya özellikler (Scholar Preferences) bölümlerini kullanarak aramanızı daha detaylı şekilde gerçekleştirebilir veya aramanızın ait olmasını istediğiniz kurumu seçmek, sadece biyoloji alanında arama yapmak gibi çeşitli filtreleme yöntemleri kullanabilirsiniz.

      Özel Aramalar: Arama alanınızı daraltmak ve aradığınız şeye daha kolay ulaşmak için Google tarafından belirlenen farklı alanlarda özel aramalar yapabilirsiniz. Örneğin; Linux alanında yapacağınız bir arama size Linux'la ilgili sayfalarından sonuçlar getirecektir. Bu alanlar ve ulaşabileceğiniz adresler sırasıyla şöyle:

      ABD Hükümeti: http://www.google.com/unclesam
      Linux: http://www.google.com/linux
      BSD: http://www.google.com/bsd
      Apple/Macintosh: http://www.google.com/mac.html
      Microsoft: http://www.google.com/microsoft.html
      Üniversitler: http://www.google.com/options/universities.html (Bu adreste karşınıza gelecek olan listeden seçtiğiniz bir üniversitenin web sayfası içinde özel arama yapabiliyorsunuz.)


      Google Blogsearch(BETA)
      ( http://blogsearch.google.com/ )



      Sanırım Google ve blog kelimeleri bir arada kullanılınca insanın aklına ilk Blogger geliyor. Bu hizmet de her ne kadar ilk bakışta sadece Blogger sitelerini arıyor gibi görünse de aslında dünyanın her yerindeki blog sitelerini aradığını ilk denemeden sonra anladım. Aslında yaptığım birkaç denemeden sonra haberlerden forumlara kadar oldukça kapsamlı arama sonuçları elde ettim. İlgilendiğiniz özel konularda bu tür sonuçlar elde etmek için oldukça güzel bir araç. Diğer yandan gereksiz pek çok sonuçla karşılaşma olasılığınız da mevcut.


      Google Maps (BETA)
      ( http://maps.google.com/ )

      Maalesef şu anda sadece ABD ile sınırlı olan bu hizmet, ABD'ye yolunuz düşerse işinize yarayabilir ya da Google'ın gerçekten ne kadar iyi bir iş çıkardığını görmek için deneyebilirsiniz. Bu hizmet sayesinde dilediğiniz bölgenin harita, uydu ve hem harita hem de uydu görüntülerini kapsayan seçeneklerden herhangi birisini seçebilir ve 100 metre yakına kadar uydu görüntülerine ulaşabilirsiniz. Seçtiğiniz herhangi iki nokta arasındaki en kısa yolun bulunarak işaretlendiği bir hizmeti de kapsayan Google Maps oldukça kullanışlı bir araç.

      Henüz deneme aşamasında olan ama benzer bir mantıkla çalışan "Google Ride Finder"ı da deneyebilirsiniz. ABD içinde herhangi bir eyaletteki taksilerin anlık konumlarına ulaşabileceğiniz Google Ride Finder'a ulaşmak için: http://labs.google.com/ridefinder


      Google Moon
      ( http://moon.google.com/ )

      NASA tarafından sağlanan ay haritasına belirli bir detaya kadar ulaşabileceğiniz ilginç bir hizmet olan Google Moon'da, Aya iniş yapan Apollo araçlarının indiği noktaları da görebilir ve haklarında kısa bilgilere ulaşabilirsiniz.


      Groups (BETA)
      ( http://groups.google.com/ )


      Bu hizmet için yaygın olarak kullanılan Yahoo Groups'un Google versiyonu diyebiliriz.


      Google Video (BETA)
      ( http://video.google.com/ )



      Yine deneme aşamasında olan bir Google hizmeti. Diğer tüm deneme aşamasında olan çalışmalar gibi şimdilik sınırlı sayıda televizyon kanalının programlarını içeren Google Video, belgesellerden müzik videolarına kadar çeşitli alanlarda videolar içeriyor. Arama sonuçlarınız arasında ücretsiz olarak izleyebileceğiniz videoları yanlarında göreceğiniz üçgen sayesinde ayırt edebilirsiniz. Ses ve görüntü kalitesi çok iyi olmamakla birlikte en az sayıda kesintiyle çok uzun videoları bile izleyebiliyorsunuz. Ancak videoları izlemek için öncelikle "Google Video Viewer" adlı ufak programı indirmelisiniz.

      Böylece arama sonuçlarını görüntülediğiniz tarayıcınız üzerinde videoyu izleyebiliyorsunuz. Aramalarınızı bulmak istediğiniz televizyon programının adı ile yapmak için arayacağınız kelimelerin önüne "title:", belirli bir televizyon kanalı içinde arama yapmak için de "channel:" eklemeniz yeterli.

      Büyük bir hızla çalışmalarına devam eden Google, yukarıda anlatılan ve şu anda deneme sürümleri olan hizmetlerini geliştirme ve aralarına yenilerini ekleme çabasında. Acaba şimdi sırada ne var diye kendime sormadan edemiyorum açıkçası. Google bu hızla giderse yakında evin içinde kaybettiğimiz eşyalarımızı aramak için de bir hizmet geliştirecek.
      Nemo
      Nemo
      Admin
      Admin


      Kayıt tarihi : 13/03/08
      Erkek
      Mesaj Sayısı : 615
      Burç Sembolü : Yengeç / 22 Haziran - 22 Temmuz
      Yaş : 56
      Mesleği : Teknisyen
      Medeni Durumu : Evli
      Çocuk Sayısı : 2
      Yaşadığı Şehir / Ülke : Yurtdışı
      Resim Resim : nemo
      Yasaklanma Sebebi Yasaklanma Sebebi : ---
      Sevdiğim Sözler Sevdiğim Sözler : Doğruluk sonsuzluğun güneşidir.
      Nasıl olsa doğar.

      Wendell Phillips

      Site Puanı Site Puanı : 203
      Rep Puanı Rep Puanı : 20

      Google Hakında Bilmedikleriniz Empty Google dan Gigapiksel kalitesinde fotoğraflar

      Mesaj tarafından Nemo Perş. 18 Eyl. 2008, 11:57 pm

      Google dan Gigapiksel kalitesinde fotoğraflar

      Google Hakında Bilmedikleriniz 4mb2pmq

      Google Earth programının en son çıkan sürümü etkileyici detay derinliğine sahip dijital resimler gösteriyor.

      Online yerküre bu iş için Gigapxl Project'in resim arşivini kullanıyor. Gigapxl Project, aslında astro-fotoğraf arşivi için, büyük formatlı kamerası ile Amerika'nın seçkin yerlerinin resimlerini çekiyordu. Yüksek tanımlı materyal 10.000 x 10.000 piksel aralığında çözünürlük sunuyor.

      Bu devasa resimleri görebilmek için en güncel Beta sürümü olan 4.2'yi indirmeniz ve "Layers" kısmındaki "Featured Content" seçeneğine girip "Gigapxl Photos" satırına tik atmanız gerekiyor.

      Tüm bunların nasıl yapılacağını videoda görebilirsiniz

      Google Hakında Bilmedikleriniz Insekten034lj6zw71yc8yavr0

        Similar topics

        -

        Forum Saati Perş. 28 Mart 2024, 1:57 pm