HERKONU FORUM SİTESİ

Herkonu Forum Sitesi'ne Hosgeldiniz.

Analı Kızlı FLAPPINGBUTT

Ailemize katilmak ister misiniz ? glsme


Join the forum, it's quick and easy

HERKONU FORUM SİTESİ

Herkonu Forum Sitesi'ne Hosgeldiniz.

Analı Kızlı FLAPPINGBUTT

Ailemize katilmak ister misiniz ? glsme

HERKONU FORUM SİTESİ

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HERKONU


    Analı Kızlı

    Lale
    Lale
    Yetişkin
    Yetişkin

    Kayıt tarihi : 27/01/08
    Kadın
    Mesaj Sayısı : 245
    Burç Sembolü : Kova / 21 Ocak - 19 Şubat
    Yaş : 50
    Medeni Durumu : Evli
    Çocuk Sayısı : 1
    Yaşadığı Şehir / Ülke : istanbul
    Resim Resim : Analı Kızlı Apap17
    Yasaklanma Sebebi Yasaklanma Sebebi : ---
    Site Puanı Site Puanı : 13
    Rep Puanı Rep Puanı : 7
    290108

    Analı Kızlı Empty Analı Kızlı

    Mesaj tarafından Lale

    MALZEMELER
    500 gr çiğköftelik kıyma
    250 gr az yağlı kıyma
    1 kg kemikli kuzu eti
    100 gr iri çekilmiş ceviz
    300 gr nohut
    ½ kg köftelik bulgur
    3 adet büyük soğan
    1 çorba kaşığı domates salçası
    1 çorba kaşığı tereyağı
    2 adet limon
    1 çorba kaşığı nane
    1 çay kaşığı tuz

    HAZIRLANIŞI
    Akşamdan ıslatılmış nohut, et, biber, domates salçası ve küp şeklinde doğranmış 1 adet soğanı bir tencereye alın. Üzerini kapatacak kadar su ve tuz ilave ederek pişirin. Başka bir kapta az yağlı kıymayı suyunu bırakıncaya kadar kavurun. Küp şeklinde kesilmiş 2 adet soğanı da kıymaya ilave ederek kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve cevizi ilave edin ve soğumaya bırakın. Çiğköftelik kıyma, ince bulgur, tuz ve karabiberi az su ilavesiyle macun kıvamına gelecek şekilde yoğurun. Hazırladığınız bu harcın bir kısmını ayırdıktan sonra misket büyüklüğünde köfteler yapın. Kalan kısmından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak içini oyduktan sonra içli köfte yapar gibi içine cevizli harçtan ilave ederek kapatın. Köfteleri bir süzgece alın. İçinde su kaynayan bir tencereye bu süzgeci yerleştirin. Bir süre haşladıktan sonra, daha önce hazırlamış olduğunuz salçalı et suyuna süzerek alın. 2 limonun suyunu sıkın. Tereyağını eritin, naneyi yağda biraz çevirin ve yemeğinizin üzerine döktükten sonra servis yapın.
    Bu yazıyı burda paylaş : reddit

    Yorum yok.


      Forum Saati Cuma 26 Nis. 2024, 8:53 pm