HERKONU FORUM SİTESİ

Herkonu Forum Sitesi'ne Hosgeldiniz.

Fındık yağı kullanın, sağlığınızdan vazgeçmeyin FLAPPINGBUTT

Ailemize katilmak ister misiniz ? glsme


Join the forum, it's quick and easy

HERKONU FORUM SİTESİ

Herkonu Forum Sitesi'ne Hosgeldiniz.

Fındık yağı kullanın, sağlığınızdan vazgeçmeyin FLAPPINGBUTT

Ailemize katilmak ister misiniz ? glsme

HERKONU FORUM SİTESİ

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HERKONU

Similar topics


      Fındık yağı kullanın, sağlığınızdan vazgeçmeyin

      reco_54
      reco_54
      Ödüllü Üye
      Ödüllü Üye


      Kayıt tarihi : 12/03/08
      Erkek
      Mesaj Sayısı : 1666
      Burç Sembolü : Terazi / 24 Eylül - 23 Ekim
      Yaş : 53
      Mesleği : Otomativ
      Medeni Durumu : Evli
      Çocuk Sayısı : 1
      Eğitim Durumu : Lise
      Yaşadığı Şehir / Ülke : Bursa
      Resim Resim : ---
      Yasaklanma Sebebi Yasaklanma Sebebi : ---
      Sevdiğim Sözler Sevdiğim Sözler :
      İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur.
      Site Puanı Site Puanı : 583
      Rep Puanı Rep Puanı : 81

      Fındık yağı kullanın, sağlığınızdan vazgeçmeyin Empty Fındık yağı kullanın, sağlığınızdan vazgeçmeyin

      Mesaj tarafından reco_54 C.tesi 05 Tem. 2008, 9:11 am

      Fındık yağı kullanın, sağlığınızdan vazgeçmeyin Findik10

      Uzmanlar, sıvı yağların içinde en sağlıklı yağın fındık yağı olduğunu belirtiyor. Fındıktan elde edilen yağın kolesterolü düşürdüğü, kan şekerini düzenlediği ve kalp-damar hastalıklarına karşı koruyucu etkisinin olduğu bildirildi.
      Alman Bild Gazetesi, yaşam için en sağlıklı yağların bilimsel verilerini açıkladı. Bilimsel verilere göre fındık yağı, insan vücuduna en çok yararı olan yağ olarak belirlendi. Bild Gazetesi'nin haberine göre, fındık yağı insan vücuduna en az zarar veren, yararlı
      kolesterolü yükselten ve en hızlı yakılan yağ olarak birinci sırada yer aldı. İkinci badem, üçüncü yer fıstığı yağı, dördüncü zeytinyağı, beşinci soya, altıncı mısır yağının yer aldığı
      sıralamada, ayçiçek yağı ise en sonda bulunuyor.

      Bilimsel verilere göre, fındık yağında yüzde 83.42 oranında oleik asit, yüzde 8.81 oranında linoleik asit, yüzde 5.68 oranında palmitik asit, yüzde 0.47 oranında stearik asit ve yüzde 0.47 oranında palmioleik asit bulunuyor.

      Bilim adamları, oleik asidin kanda kolesterolün yükselmesini önlediğini, kan şekerini düzenlediğini, kalp-damar hastalıklarına karşı koruyucu etkiye sahip olduğunu, linoleik asidin ise organizmanın büyümesini ve sağlıklı gelişmesini sağladığını belirttiler.

      Fındık yağı ile ilgili bilimsel veriler, bu ürüne olan ilgiyi artırdı. Karadeniz'in en önemli tarım ürünü olan fındığın yağını yemeklik yağ olarak üreterek piyasaya giren ve Ordu'da kurulu olan Soya A.Ş., ihracat talepleri almaya başladı.

      Konuyla ilgili bilgi veren Soya A.Ş. Genel Müdürü Yaşar Pamuk, ilk etapta İtalya, Almanya, İspanya, ABD ve İsrail'e pazarlama yapmaya başladıklarını, ayrıca distribütör firmalar vasıtasıyla 81 ilde de satış yapmaya başladıklarını söyledi. Pamuk, "Dünya artık doğal ve yaralı besinlere yöneliyor. Fındık yağı E vitamini deposu. Özellikle pilav, kızartma ve yemeklerde çok sağlıklı. Günde 200 ton üretiyoruz ve cazibeli ambalajlarda market raflarını süslüyoruz. Bölgenin en önemli tarım ürününü tüm dünyaya ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu ülkeyi seven insanları bu ürüne sahip çıkmaya davet ediyorum" dedi.
      reco_54
      reco_54
      Ödüllü Üye
      Ödüllü Üye


      Kayıt tarihi : 12/03/08
      Erkek
      Mesaj Sayısı : 1666
      Burç Sembolü : Terazi / 24 Eylül - 23 Ekim
      Yaş : 53
      Mesleği : Otomativ
      Medeni Durumu : Evli
      Çocuk Sayısı : 1
      Eğitim Durumu : Lise
      Yaşadığı Şehir / Ülke : Bursa
      Resim Resim : ---
      Yasaklanma Sebebi Yasaklanma Sebebi : ---
      Sevdiğim Sözler Sevdiğim Sözler :
      İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur.
      Site Puanı Site Puanı : 583
      Rep Puanı Rep Puanı : 81

      Fındık yağı kullanın, sağlığınızdan vazgeçmeyin Empty Geri: Fındık yağı kullanın, sağlığınızdan vazgeçmeyin

      Mesaj tarafından reco_54 C.tesi 05 Tem. 2008, 9:14 am

      İncelenen fındık ve fındık yağı örneklerinde ortalama vitamin içerikleri;

      B1 vitamin 0.33,
      B2 vitamin 0.12,
      niasin 1.75,
      B6 vitamini 0.24,
      E vitamini 31.4 MG/100GR`dır.
      Fındık ve fındık yağı vucutta karbonhitrat protein ve yağ metobolizmasında düzenleyici olarak görev yapan bazı B gurubu vitaminler için önemli bir kaynaktır. B1 ve B2 vitaminleri için iyi, B6 vitamini içinse çok iyi kaynak oldugu saptanmıştır TÜBİTAK tarafından ülke çapında 960 okul çoçuyla yapılan bir tarama çalışmasında Türk çocuklarının %90'nı B2, %84'ünün de B6 vitamin yönünden yetersiz beslendikleri gözlenmiştir.Kan yapımı ve ruhsal sağlık açısından gerekli olan B2 ve B6 vitaminleri fındık ve fındık yağında önemli düzeylerde bulundugundan bu besinin her gün düzenli olarak tüketilmesi ülkemiz çocuklarının iki ana beslenme sorununa pratik bir çözüm olarak düşünülmektedir.

      Fındık ve fındık yağı E vitaminin bilinen en iyi kaynagıdır. Bu vitaminin kalp ve diger kasların sağlığı ve üreme sisteminin normal çalışması için gereklidir. Alyuvarların parçalanmasını önleyerek yine ülkemizde yaygın olan kansızlıga karşı koruyucu etki oluşmasını önleyerek veya oluştuktan sonra onları etkisiz hale getirerek kanser hastalıgına karşı korumasıdır.

      Fındıkta ve fındık yağında E vitamini yüksek, çok çift baglı doymamış yağ asidinin az olması vucutta özellikle kalp dokularındaki hücrelerin korunmasını sağlamaktadır.

      Fındık ve fındık yağının kemiklerin ve dişlerin yapımı için gerekli olan kalsiyum kan yapımında görev alan demir büyüme ve çinsiyet hormonalrının gelişmesinde rol oynayan çinko için en iyi kaynaklarında birisidir. Ayrıca sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışması için gerekli olan potasyumda zengindir. İşte bu yüzden fındığın ve fındık yağının insan yaşamında degerli bir yeri oldugu görülmektedir.
      reco_54
      reco_54
      Ödüllü Üye
      Ödüllü Üye


      Kayıt tarihi : 12/03/08
      Erkek
      Mesaj Sayısı : 1666
      Burç Sembolü : Terazi / 24 Eylül - 23 Ekim
      Yaş : 53
      Mesleği : Otomativ
      Medeni Durumu : Evli
      Çocuk Sayısı : 1
      Eğitim Durumu : Lise
      Yaşadığı Şehir / Ülke : Bursa
      Resim Resim : ---
      Yasaklanma Sebebi Yasaklanma Sebebi : ---
      Sevdiğim Sözler Sevdiğim Sözler :
      İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur.
      Site Puanı Site Puanı : 583
      Rep Puanı Rep Puanı : 81

      Fındık yağı kullanın, sağlığınızdan vazgeçmeyin Empty Fındıgın genel kimyasal bileşimi

      Mesaj tarafından reco_54 C.tesi 05 Tem. 2008, 9:15 am

      Fındıgın genel kimyasal bileşimi (g/100g)
      NEM 4.6
      YAĞ 62.7
      KARBONHİDRAT 11.6
      PROTEİN 16.2
      SELULOZ 2.7
      KÜL 2.2
      Fındığın içindeki Vitaminler (mg/100)
      B1 Vitamini :0.33
      B6Vitamin :0.24
      B2 Vitamini :0.12
      E Vitamini :31.4
      NİASİN :1.75
      Fındığın içindeki Minareller (mg/100)
      DEMİR :5.8
      POTASYUM :655.3
      BAKIR :1.3
      KALSİYUM :160.0
      SODYUM :2.1
      MANGANEZ :5.1
      ÇİNKO :2.2
      MANGNEZYUM :16.2
      Fındık vucutta karbonhidrat protein ve yağ metabolizmasında düzenleyici görevleri olan bir kısım B grubu vitaminler yönünden zengin bir kaynaktır. B1, B2 ve özellikle B6 vitamini fındıkta bol miktarda bulunur. Kan yapımı ve ruhsal sağlık için gerekli olan B2 ve B6 vitaminleri, gelişme çagında okul çocuklarının beslenmesinde büyük önem taşımaktadır. Bu yönüyle okullarımızdaki günlük beslenme programlarında, fındığa yer verilmesi çecuklarımızın sağlıklı beslenmeleri açısından pratik ve ekonomik çözüm olarak düşünülmektedir. Bu gerçek A.B.D de californiya eyalitinde yapılan altı yıl süreli bir araştırma ile de kanıtlanmştır. Bu çalışmaya göre günde en az bir avuç fındık yiyen bir insanın enfarktüsten ölme riski hiç fındık yemeyen bir kimseye göre yarı yarıya azalmaktadır.
      reco_54
      reco_54
      Ödüllü Üye
      Ödüllü Üye


      Kayıt tarihi : 12/03/08
      Erkek
      Mesaj Sayısı : 1666
      Burç Sembolü : Terazi / 24 Eylül - 23 Ekim
      Yaş : 53
      Mesleği : Otomativ
      Medeni Durumu : Evli
      Çocuk Sayısı : 1
      Eğitim Durumu : Lise
      Yaşadığı Şehir / Ülke : Bursa
      Resim Resim : ---
      Yasaklanma Sebebi Yasaklanma Sebebi : ---
      Sevdiğim Sözler Sevdiğim Sözler :
      İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur.
      Site Puanı Site Puanı : 583
      Rep Puanı Rep Puanı : 81

      Fındık yağı kullanın, sağlığınızdan vazgeçmeyin Empty Fındık Yağı Tercih Edilmelidir

      Mesaj tarafından reco_54 C.tesi 05 Tem. 2008, 9:19 am

      Fındık Yağı Tercih Edilmelidir

      İngiltere Lincoln Üniversitesi Gıda ve Biyokimya Bölümü öğretim görevlisi ve Fındık Araştırma Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Celalettin Alaşalvar, fındık yağının, piyasada bulunan diğer yağlardan daha kaliteli olduğunu savundu. Doç. Alaşalvar, tombul fındığın içinde bulunan Oleic asit, E vitamini ve kalsiyumun insan sağlığına son derece faydalı olduğunu da bildirdi. Giresun Meslek Yüksek Okulu (MYO) Fındık Eksperliği Bölümü öğrencilerine konferans veren Doç. Dr. Celalettin Alaşalvar, yaptıkları araştırmalar sonucunda, en kaliteli fındığın, Giresun'a has tombul fındığın olduğunun ortaya çıktığını kaydetti. Tombul fındığın içinde bulunan Oleic asit, E vitamini ve kalsiyumun insan sağlığına son derece faydalı olduğunu söyleyen Doç. Alaşalvar, "Giresun tombul fındığının yüzde 80'i yağdan oluşuyor. Diğer fındık çeşitlerine göre yağ bakımından daha fazla. Yıllardır zeytin yağının en kaliteli yağ olduğu söyleniyor. Ancak, yaptığımız araştırmalar, fındık yağının en kalitelisi olduğunu ortaya çıkardı" dedi. Fındık yağının damarlarda tıkanmalar yapmadığını, zeytin yağı veya diğer katı yağların ise damar tıkanıklıklarına sebep olduğunu öne süren Doç. Dr. Celalettin Alaşalvar, "Günde yenilen 50 gram fındık, 1 adet yumurta veya 1 bardak süte eşdeğer vitamine sahiptir. Ayrıca fındık, kalp ve damar rahatsızlarını, tümör ve ur gelişimini, prostat kanserini ve diğer kanserleri önlüyor" diye konuştu. Alaşalvar ayrıca, olgunlaşma dönemi, işlenme, iyi depolama ve hava sıcaklığının da fındığın kalitesini arttıran sebepler olduğunu belirtti.

        Similar topics

        -

        Forum Saati Cuma 19 Nis. 2024, 11:48 am