Karnıyarık
4 orta boy patlıcan
tuz
2 kaşık silme margarin
2 orta boy soğan
150 gr. az yağlı kıyma
3 adet ince doğranmış domates
karabiber
su
1 bağ maydanoz
1 pardak sıvıyağ
dörde bölünmüş 1 domates
4 adet sivri biber
Patlıcan çubuklu soyulup sap kısımlarını atın. Ortasını bir bıçakla yarıp bir kapta tuza yatırın, sonra çıkarıp yıkayın. Bir tencereye 2 kaşık margarin koyup kızdırın. Soğanı 4-5 dakika kavurdurdak sonra kıymayı ilave edin. 5 dakika kavurun, ardından 3 domatesi, tuz ve karabiberi katın, 2 dakika sonra suyunu ilave ederek 15 dakika pişridikten sonra maydanozu katıp, süzerek çıkartın. Sıvı yağı bir tencereye koyup kızdırdıktan sonra patlıcanları kızartın. Hazırladığınız harcı içlee-rine doldurup, karnıyarık tenceresine dizin. Üzerine biber dilim domates sivri biber koyarak ağır ateşte pişirin.
Similar topics
Karnıyarık
Herkonu Forum Sitesi- Admin
- Kayıt tarihi : 26/01/08
Mesaj Sayısı : 1543
Burç Sembolü :
Medeni Durumu : Evli
Yasaklanma Sebebi : ---
Sevdiğim Sözler : Söylemediğin sözün hakimi,
söylediğin sözün mahkumusun.
________________________
Alim konuşuyorsa ; Bilirim susmasını ,
Zalim konuşuyorsa ; Bilirim susmamasını !
Cahil konuşuyorsa ; Bilirim susturmasını ,
Bilmediğim konuda ; Bilirim konuşmamasını..
_______________________
Körden DeğiL!! Nankörden,
YüzSüzden DeğiL!! 2 YüzLüden,
Tipi Bozuk OLandan DeğiL!! Sütü Bozuk OLandan Kork...
_______________________
Ne kimseyi bir Hırs UğRuna Satarım..
Ne de Kimseye yaLakaLık Yaparım..
Ben Sadece,
Bendeki doğruLarı Yaşarım..!.
Site Puanı : 1337
Rep Puanı : 32
Yorum yok.