HERKONU FORUM SİTESİ

Herkonu Forum Sitesi'ne Hosgeldiniz.

Pilavlar FLAPPINGBUTT

Ailemize katilmak ister misiniz ? glsme


Join the forum, it's quick and easy

HERKONU FORUM SİTESİ

Herkonu Forum Sitesi'ne Hosgeldiniz.

Pilavlar FLAPPINGBUTT

Ailemize katilmak ister misiniz ? glsme

HERKONU


Pilavlar 

Ilan & Sabit
Yeni mesaj yok
280810
Bu forumun bir kullanıcısıyım ve Facebook Hesabımla da kolay bağlanmak istiyorum mu diyorsunuz ?

Bundan basit ne var ?

Herkonu Forum'a üyelik isminizle Giriş yapınız >Yukarıdan Profil yazısına tıklayın > Oradan, Seçenekler'e Tıklayın...

tarafından Herkonu Forum Sitesi - Yorum: 0 - Görüntüleme: 65

Konular

Konular
Yeni mesaj yok
240508
Beğendili Patlıcan Kebabı

Pilavlar Ymk_120

Malzemeler
2 Adet Bostan Patlıcanı (enlemesine doğranmış)
2 Adet Kemer Patlıcanı (közlenmiş)
2 Adet Soğan
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
Yarım kilo bıçak kıyması
2 Adet Rende Domates ve Salça
Kızartmak için : Yeteri kadar sıvı yağ
Beşamel sos için :
1 Yemek Kaşığı Un
1 Çay Bardağı Süt
Yeteri kadar tuz


Yemeğin Tarifi
Kemer patlıcanları...

tarafından Herkonu Forum Sitesi - Yorum: 0 - Görüntüleme: 1174
Yeni mesaj yok
310308
Pilavlar Sebzeli-bulgur-pilavi

Pilavı için:

2 su b.bulgur
1 soğan
2 biber
1 patates
1 kırmızı biber
1 çorba k.salça
1 su b.et suyu
tuz
karabiber
sıvıyağ

Eti için:
350 gr.kuzu eti
tuz,karabiber
kekik
sıvıyağ

HAZIRLANIŞI:
Eti tencereye alıp kavuralım. Pilavı için
tenceremize sıvıyağı alalım. Üzerine sıra ile
soğanı,biberi,küp doğranmış...

tarafından gamze - Yorum: 0 - Görüntüleme: 613
Yeni mesaj yok
200208
Malzemeler:

- 2 su bardağı arpa şehriye,
- 3 su bardağı su
- 1 adet tavuk göğsü
- mevsim sebzeleri
- birer çay kaşığı köri ve safran
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- tuz


Hazırlanışı:

Arpa şehriyeyi suyla kaynatın. Pişmesine yakın içine küçük doğranmış tavuk etini katın. Dilediğiniz sebzeyi küçük küçük doğrayın. Tencereye ilave edin. Köri ve safranı ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Kapağı kapalı olarak, pilav pişirir gibi pişirin.

Yemeğiniz...

tarafından gamze - Yorum: 0 - Görüntüleme: 571
Yeni mesaj yok
200208
Malzemeler:

- 2 su bardağı pirinç
- 2 parça tavuk göğüs eti
- 1 soğan
- 2 domates
- 60 gr tereyağı
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
- 1 defne yaprağı
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz, karabiber



Hazırlanışı:

Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayıp tencereye alın ve üzerini örtecek kadar su ilave edin. Tuz serpip iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Eti kevgirle bir tabağa alıp tavuk suyunu saklayın.

Pirinci yıkayıp...

tarafından gamze - Yorum: 0 - Görüntüleme: 596
Yeni mesaj yok
200208
Malzemeler:

- Kullanılacak malzeme (6 kişilik)
- 1/2 kg pirinç
- 3,5 su bardağı et suyu (veya tavuk suyu)
- 200 gr kıyma
- 1 dilim bayat ekmek içi
- 1 kahve fincanı çamfıstığı
- 6 çorba kaşığı tereyağı
- yeteri kadar tuz ve karabiber.


Hazırlanışı:

Pirinç ayıklandıktan sonra ılık tuzlu suyun içine atılır ve en az 1 saat bu suda ıslatılır. 4-5 defa bol suda yıkandıktan sonra sularının süzülmesi için süzgece konur.

Bir...

tarafından gamze - Yorum: 0 - Görüntüleme: 575
Yeni mesaj yok
200208
Malzemeler:

- 75 gr (5 çorba kaşığı) margarin
- 125 gr (1 büyük) soğan
- 450 gr konkase domates
- tuz
- 400 gr (2 su bardağı) pirinç


Hazırlanışı:

Ön hazırlık olarak etsuyunu bir taşım kaynatıp sıcak olarak bir kenarda saklayın. Soğanları ince ince doğrayın. Pirinci ayıklayın. Bir tencereye koyup üzerine 4 parmak aşacak kadar ılık su katın. 2 çorba kaşığı tuzu katıp, bir kez karıştırdıktan sonra birkaç saat bir kenarda dinlendirmeye bırakın. Pirincin...

tarafından gamze - Yorum: 0 - Görüntüleme: 576
Yeni mesaj yok
290108
MALZEMELER
2 ölçü pirinç
4-5 adet soğan
1/2 kilo taze fasulye
Tuz
Yağ

HAZIRLANIŞI
Soğanları küp küp doğrayın. Yağın içinde kavurun. Taze fasulyeyide küçük küçük doğrayıp haşlayın. Haşladıktan sonra soğanların üzerine dökün. En üstüne pirinç konur. Hiç karıştırmadan su ilave edin. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Piştikten sonra tencereyi ters çevirin ve servis yapın. İsteğe göre, üzerine baharat türü ve yoğurt ilave edilebilir.

tarafından Lale - Yorum: 0 - Görüntüleme: 651
Yeni mesaj yok
290108
Arnavut cigerli bulgur pilavi

MALZEMELER
1/2 kg ciğer
1/2 kg bulgur
Bir su bardağı kırmızı şarap
6 su bardağı su
Kimyon, karabiber, acı pul biber
Maydanoz
3 adet domates
2 baş soğan
1 adet patetes
2 diş sarımsak

HAZIRLANIŞI
Hepsini bir tencereye koyun kaynatın.
Ciğeri kavurduktan sonra kaynatmış olduğunuz karışımı içine katıp kavurun.
Sonra yoğurtla servise yapın.

tarafından Lale - Yorum: 0 - Görüntüleme: 573
Yeni mesaj yok
290108
Acılı pirinç

MALZEMELER
2 bardak tavuk suyunda haşlanmış Amerikan Pirinci
1 yemek kaşığı soya yağı
1 baş doğranmış orta boy soğan
1 adet taze doğranmış tere
2 diş doğranmış sarmısak
1 adet doğranmış acı biber

HAZIRLANIŞI
Soya yağını geniş bir tavada kızdırın. Soğan, pirinç, tere, sarmısak ve biberi ilave edin, iyice karıştırarak yaklaşık 3 dakika kadar daha pişirin. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

tarafından Lale - Yorum: 0 - Görüntüleme: 818
Sırala
Sıralama
Düzen
Moderatörler
Yok
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz

Bu forumu gezen kullanıcılar: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 1 Misafir

Kayıtlı kullanıcılar : Yok


  • Yeni mesaj var Yeni mesaj var
  • Yeni mesaj yok Yeni mesaj yok
  • Yeni mesaj var [ Popüler ] Yeni mesaj var [ Popüler ]
  • Yeni mesaj yok [ Popüler ] Yeni mesaj yok [ Popüler ]
  • Yeni mesaj var [ Kilitli ] Yeni mesaj var [ Kilitli ]
  • Yeni mesaj yok [ Kilitli ] Yeni mesaj yok [ Kilitli ]
  • Ilan Ilan
  • Sabit Sabit
  • Genel duyuru Genel duyuru
Forum Saati Perş. 28 Mart 2024, 3:04 pm