HERKONU FORUM SİTESİ

Herkonu Forum Sitesi'ne Hosgeldiniz.

Kolay Yemek Tarifleri FLAPPINGBUTT

Ailemize katilmak ister misiniz ? glsme


Join the forum, it's quick and easy

HERKONU FORUM SİTESİ

Herkonu Forum Sitesi'ne Hosgeldiniz.

Kolay Yemek Tarifleri FLAPPINGBUTT

Ailemize katilmak ister misiniz ? glsme

HERKONU


Kolay Yemek Tarifleri 

Ilan & Sabit
Yeni mesaj yok
280810
Bu forumun bir kullanıcısıyım ve Facebook Hesabımla da kolay bağlanmak istiyorum mu diyorsunuz ?

Bundan basit ne var ?

Herkonu Forum'a üyelik isminizle Giriş yapınız >Yukarıdan Profil yazısına tıklayın > Oradan, Seçenekler'e Tıklayın...

tarafından Herkonu Forum Sitesi - Yorum: 0 - Görüntüleme: 65

Konular

Konular
Yeni mesaj yok
010808
Döner kebap, kestane şekeri, tahinli pide, cantık, cevizli lokum, pideli köfte, Kemalpaşa tatlısı, İnegöl köfte, süt helvası, Mihalıç peyniri bütün bu lezzetler Bursa’mıza ait… Sadece bunlar mı? Tabi ki hayır. Bunlar en bilinenleri ve ilk akla gelenler… Daha nice lezzetlerimiz var…

Bursa geniş ovaları, verimli toprakları, Uludağ’dan kaynaklanan bol su kaynakları, lezzetli tarım ürünleri, özel bitki florasını yiyerek yetişen hayvanların etlerinin lezzeti ile ayrıcalıklı bir yöredir… Orta Asya ve Anadolu topraklarının sunduğu ürünlerdeki çeşitlilik,...

tarafından reco_54 - Yorum: 2 - Görüntüleme: 5269
Yeni mesaj yok
060608
Çikolata sosu hazırlarken…

Hazırladığınız kekin üzerine eritilmiş çikolata dökeceğiniz zaman, çikolataya biraz tereyağı katın. Hem lezzet verir, hem de çikolatayı yumuşatır.

Kek pişirirken…

Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkarabilirsiniz.



Bayat ekmekler için…

Bayatlamış ekmeklerin üzerine su serpin ve folyo kağıda sarıp 5-10 dakika fırınlayın. Böylece taptaze olacaktır.



Fırında patates…...

tarafından Hande(NURİCAN'ın annesi) - Yorum: 0 - Görüntüleme: 639
Yeni mesaj yok
310308
HAMURSUZ PIZZA

Kolay Yemek Tarifleri Hamursuz-pizza

MALZEMELER:
5 haşlanmış patates
2 çorba k. tereyağı
50 gr salam
2 sosis
tuz,karabiber

üzeri için:
1 çay b. bezelye
1 çay b. tane mısır
1 su b. rende kaşar
biberli zeytin
siyah zeytin
turşu
ketçap,mayonez

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle patatesleri haşlayıp ezin.İçine tereyağını
doğranmış salam ve sosisi,tuz ve karabiberi...

tarafından gamze - Yorum: 0 - Görüntüleme: 749
Yeni mesaj yok
290208
Mayonezli ton balikli sandviç

MALZEMELER
2 sandviç ekmeği (orta boy)
2 kaşık mayonez
1 kutu ton balığı
50 gr kereviz sapı (ince ince kıyılmış)
tuz, karabiber
1 domates
1 salatalık turşusu

HAZIRLANIŞI
Ton balığının yağının yarısını süzün daha sonra bir kapta mayonez ve kereviz sapıyla iyice karıştırın. İsteğe göre tuz karabiber ekleyin domatesi ve salatalık turşusunu ince dilimler halinde...

tarafından kartanesi74 - Yorum: 0 - Görüntüleme: 645
Yeni mesaj yok
290208
...

tarafından kartanesi74 - Yorum: 0 - Görüntüleme: 769
Yeni mesaj yok
290208
Kıymalı yumurta

MALZEMELER
2 yumurta
1 yemek kaşığı margarin
100 gram kıyma

HAZIRLANIŞI
İlk önce margarini tavaya koyup erimesini bekleyelim. Margarin eriyince kıymayı kavuralım. Sonra yumurtaları tavaya kırıp 5 dakika bekleyelim.

tarafından kartanesi74 - Yorum: 0 - Görüntüleme: 711
Yeni mesaj yok
290208
Fırında Soğanlı Yumurta (6 Kişilik)

MALZEMELER
6 Yumurta
2 Su Bardağı Süt
1.5 Kahve Fincanı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Krema
2 Soğan
Tuz
Karabiber
Toz Muskat


HAZIRLANIŞI
Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin.
Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin. Sütü yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak...

tarafından kartanesi74 - Yorum: 0 - Görüntüleme: 577
Yeni mesaj yok
290208
Çılbır

MALZEMELER
yumurta
yoğurt
sarımsak
margarin
toz kırmızı biber
tuz

HAZIRLANIŞI
Genişçe bir sahanın yarısına kadar su koyun, tuz ilave edin ve normal ateşte
kaynatın. Kaynayan suyun içine istenildiği kadar yumurta kırın ve kapağı
kapatarak kayısı olana kadar bekleyin.Sarımsakları döverek yoğurtla karıştırın.Tabaklara önce sarımsakla yoğurdu koyun üzerine pişen yumurtaları
kevgirle...

tarafından kartanesi74 - Yorum: 0 - Görüntüleme: 543
Yeni mesaj yok
280108
Domatesli Kolay Pizza

1 su bardağı su
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
4 adet orta boy domates
2 su bardağı rende kaşar

Hamur malzemesi yoğrulur. Kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. 15 dakika dinlendirilir. Yuvarlak fırın tepsisi çapında açılır. Yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Üzerine kaşarn yarısından fazlası serpilir. Halka şeklinde doğranmış domatesler yerleştirilir. Kalan kaşar serpilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pembe renkte pişirilir.

tarafından Herkonu Forum Sitesi - Yorum: 2 - Görüntüleme: 666
Yeni mesaj yok
280108
...

tarafından Herkonu Forum Sitesi - Yorum: 0 - Görüntüleme: 703
Yeni mesaj yok
280108
Çok kolay CHEESECAKE


2 Paket Labne Peynir
125 gr. margarin
1,5 paket burçak bisküvi
3 yumurta
1 çay bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
yarım limon rendesi

Yapılışı:
Bisküvileri rondodan geçirin.Margarini eritip güzelce karıştırın ve borcama dökün.Elinizle bastırırak sıkılaştırın.Orta ateşteki fırına sürün.10-15 dk. fırında pişirin.
Diğer malzemeleri bir kapta karıştırın.Fırından çıkardığınız bisküvilerin üstüne dökün ve tekrar fırına verin. Üstü kızarana kadar pişirin.

tarafından Herkonu Forum Sitesi - Yorum: 0 - Görüntüleme: 966
Yeni mesaj yok
280108
PRATİK SU BÖREĞİ

3 yufka
5 yumurta
2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
2 su bardağı süt
2 kibrit kutusu kadar gravyer peyniri
3 çorba kaşığı margarin
2 kibrit kutusu kadar kaşar peyniri
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu

Derin bir kâseye yumurtaları kırarak çatalla çarpınız. Rendelenmiş peynirleri, sütü, yağı, ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilâve ederek hepsini karıştırınız.
20-25 cm. çapında kenarlı bir tepsiyi yağlayınız. Yufkanın düzgün olanını tepsiye döşeyerek kenarlarını etrafından sarkıtınız. Diğer yufkaları...

tarafından Herkonu Forum Sitesi - Yorum: 0 - Görüntüleme: 779
Yeni mesaj yok
280108
KOLAY LOKMA

Malzemeler:
2 Tane yumurta
2 Su bardağı yoğurt
1 Tane kabartma tozu
Yeteri kadar tuz
Aldığı kadar un

Yapılışı:
Malzemelerin hepsini yoğurup yumuşak bir hamur yapın. Hamuru merdane yada oklava ile tezgah üzerinde bıçak sırtından az kalınca açın.(hamuru ince açarsanız lokmanız yumuşacık olmaz kuru olur) Açtığınız hamuru rulet ile baklava şeklinde yada istediğiniz şekilde kesin.Kızartma tenceresine koyduğumuz bol kızgın yağda kızartalım. Kızaranları kağıt havlu üzerine alalım. Biraz soğuyunca servis yapabilirsiniz.

tarafından Herkonu Forum Sitesi - Yorum: 0 - Görüntüleme: 820
Sırala
Sıralama
Düzen
Moderatörler
Yok
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz

Bu forumu gezen kullanıcılar: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 1 Misafir

Kayıtlı kullanıcılar : Yok


  • Yeni mesaj var Yeni mesaj var
  • Yeni mesaj yok Yeni mesaj yok
  • Yeni mesaj var [ Popüler ] Yeni mesaj var [ Popüler ]
  • Yeni mesaj yok [ Popüler ] Yeni mesaj yok [ Popüler ]
  • Yeni mesaj var [ Kilitli ] Yeni mesaj var [ Kilitli ]
  • Yeni mesaj yok [ Kilitli ] Yeni mesaj yok [ Kilitli ]
  • Ilan Ilan
  • Sabit Sabit
  • Genel duyuru Genel duyuru
Forum Saati Perş. 28 Mart 2024, 5:03 pm