| | Döner kebap, kestane şekeri, tahinli pide, cantık, cevizli lokum, pideli köfte, Kemalpaşa tatlısı, İnegöl köfte, süt helvası, Mihalıç peyniri bütün bu lezzetler Bursa’mıza ait… Sadece bunlar mı? Tabi ki hayır. Bunlar en bilinenleri ve ilk akla gelenler… Daha nice lezzetlerimiz var…
Bursa geniş ovaları, verimli toprakları, Uludağ’dan kaynaklanan bol su kaynakları, lezzetli tarım ürünleri, özel bitki florasını yiyerek yetişen hayvanların etlerinin lezzeti ile ayrıcalıklı bir yöredir… Orta Asya ve Anadolu topraklarının sunduğu ürünlerdeki çeşitlilik,...
|
| | Çikolata sosu hazırlarken…
Hazırladığınız kekin üzerine eritilmiş çikolata dökeceğiniz zaman, çikolataya biraz tereyağı katın. Hem lezzet verir, hem de çikolatayı yumuşatır.
Kek pişirirken…
Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkarabilirsiniz.
Bayat ekmekler için…
Bayatlamış ekmeklerin üzerine su serpin ve folyo kağıda sarıp 5-10 dakika fırınlayın. Böylece taptaze olacaktır.
Fırında patates…...
|
| | HAMURSUZ PIZZA MALZEMELER:5 haşlanmış patates 2 çorba k. tereyağı 50 gr salam 2 sosis tuz,karabiber üzeri için:1 çay b. bezelye 1 çay b. tane mısır 1 su b. rende kaşar biberli zeytin siyah zeytin turşu ketçap,mayonez HAZIRLANIŞI:Öncelikle patatesleri haşlayıp ezin.İçine tereyağını doğranmış salam ve sosisi,tuz ve karabiberi...
|
| | Mayonezli ton balikli sandviç
MALZEMELER 2 sandviç ekmeği (orta boy) 2 kaşık mayonez 1 kutu ton balığı 50 gr kereviz sapı (ince ince kıyılmış) tuz, karabiber 1 domates 1 salatalık turşusu
HAZIRLANIŞI Ton balığının yağının yarısını süzün daha sonra bir kapta mayonez ve kereviz sapıyla iyice karıştırın. İsteğe göre tuz karabiber ekleyin domatesi ve salatalık turşusunu ince dilimler halinde...
|
| | ...
|
| | Kıymalı yumurta
MALZEMELER 2 yumurta 1 yemek kaşığı margarin 100 gram kıyma
HAZIRLANIŞI İlk önce margarini tavaya koyup erimesini bekleyelim. Margarin eriyince kıymayı kavuralım. Sonra yumurtaları tavaya kırıp 5 dakika bekleyelim.
|
| | Fırında Soğanlı Yumurta (6 Kişilik)
MALZEMELER 6 Yumurta 2 Su Bardağı Süt 1.5 Kahve Fincanı Tereyağı 1 Yemek Kaşığı Un 2 Yemek Kaşığı Krema 2 Soğan Tuz Karabiber Toz Muskat
HAZIRLANIŞI Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin. Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin. Sütü yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak...
|
| | Çılbır
MALZEMELER yumurta yoğurt sarımsak margarin toz kırmızı biber tuz
HAZIRLANIŞI Genişçe bir sahanın yarısına kadar su koyun, tuz ilave edin ve normal ateşte kaynatın. Kaynayan suyun içine istenildiği kadar yumurta kırın ve kapağı kapatarak kayısı olana kadar bekleyin.Sarımsakları döverek yoğurtla karıştırın.Tabaklara önce sarımsakla yoğurdu koyun üzerine pişen yumurtaları kevgirle...
|
| | Domatesli Kolay Pizza
1 su bardağı su 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz Alabildiği kadar un Üzeri için: 4 adet orta boy domates 2 su bardağı rende kaşar
Hamur malzemesi yoğrulur. Kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. 15 dakika dinlendirilir. Yuvarlak fırın tepsisi çapında açılır. Yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Üzerine kaşarn yarısından fazlası serpilir. Halka şeklinde doğranmış domatesler yerleştirilir. Kalan kaşar serpilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pembe renkte pişirilir.
|
| | ...
|
| | Çok kolay CHEESECAKE
2 Paket Labne Peynir 125 gr. margarin 1,5 paket burçak bisküvi 3 yumurta 1 çay bardağı süt 1 su bardağı toz şeker yarım limon rendesi
Yapılışı: Bisküvileri rondodan geçirin.Margarini eritip güzelce karıştırın ve borcama dökün.Elinizle bastırırak sıkılaştırın.Orta ateşteki fırına sürün.10-15 dk. fırında pişirin. Diğer malzemeleri bir kapta karıştırın.Fırından çıkardığınız bisküvilerin üstüne dökün ve tekrar fırına verin. Üstü kızarana kadar pişirin.
|
| | PRATİK SU BÖREĞİ
3 yufka 5 yumurta 2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir 2 su bardağı süt 2 kibrit kutusu kadar gravyer peyniri 3 çorba kaşığı margarin 2 kibrit kutusu kadar kaşar peyniri 1/2 demet maydanoz 1/2 demet dereotu
Derin bir kâseye yumurtaları kırarak çatalla çarpınız. Rendelenmiş peynirleri, sütü, yağı, ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilâve ederek hepsini karıştırınız. 20-25 cm. çapında kenarlı bir tepsiyi yağlayınız. Yufkanın düzgün olanını tepsiye döşeyerek kenarlarını etrafından sarkıtınız. Diğer yufkaları...
|
| | KOLAY LOKMA
Malzemeler: 2 Tane yumurta 2 Su bardağı yoğurt 1 Tane kabartma tozu Yeteri kadar tuz Aldığı kadar un
Yapılışı: Malzemelerin hepsini yoğurup yumuşak bir hamur yapın. Hamuru merdane yada oklava ile tezgah üzerinde bıçak sırtından az kalınca açın.(hamuru ince açarsanız lokmanız yumuşacık olmaz kuru olur) Açtığınız hamuru rulet ile baklava şeklinde yada istediğiniz şekilde kesin.Kızartma tenceresine koyduğumuz bol kızgın yağda kızartalım. Kızaranları kağıt havlu üzerine alalım. Biraz soğuyunca servis yapabilirsiniz.
|